Autor Wątek: [Sonata NF] SOnata silniczek krokowy , obroty,. i porównani  (Przeczytany 2960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

danielak1989

• Gość
[Sonata NF] SOnata silniczek krokowy , obroty,. i porównani
« dnia: 22 Sierpień 2016, 21:29:52 »
Witam.

Cóż  od czasu do czasu zdarza sie że przy dojechaniu do skrzyrzowania,.. w sumie nie tylko,..   Poprostu po wciśnieciu sprzęgła (przy zmianie biegu)  walnie obroty do 0,.... :(
w sumie czasem na postoju tez mu odbije i tak jest że  obroty do 0 lecą i gaśnie.

Bieg jałowy czyli odpowiedzialny silnik krokowy ,.  ? z tego co wyczytałem :)

i tu takie pytanko czy bawić sie w czyszczenie ? jeśli tak to jak ? jakiś film instruktarzowy ?

a może  odrzałować całe 40zł ,.. wow tyle kasy hehe
i dziabnąć  Silniczek krokowy ALLIEXPRES

Bo tu ta polska cena z ździerców  FOX Rzeszów to jakies nieporozumienie,. lub  zdzieraja z ludzi kosmiczne pieniadze ;/ Fox  silniczek krokowy

co sadzicie ?

jakiś czas temu zamówiłem z alli expres 4 cewki,..  tak na marginesie ,. u nas 1 cewka około 150 zł,...
a na aliexpres za 4 cewki zapłaciłem  205 zł :D  Fakt zobaczę już nie dlugo sie sprawuja ;)
ALe nie wydaje mi sie by była jakaś różnica miedzy produkcją  Koreańską a produkcją Chińską :)

Offline kosmos2011

• Giełda
[Sonata NF] SOnata silniczek krokowy , obroty,. i porównanie cen
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Sierpień 2016, 23:25:37 »
Zanim dokonasz zakupu sprawdź czy posiadasz w aucie taką część.

danielak1989

• Gość
[Sonata NF] SOnata silniczek krokowy , obroty,. i porównanie cen
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Wrzesień 2016, 14:53:15 »
Hej.
Silniczka nie kupiłem.

Cewki tzn fajki przyszły po 3 tyg z chin,  nowe ładnie się prezentują.
Wymieniłem cewki,,,,i jak rekom odjął, przestał szarpać przy niskich obrotach i wysokim biegu i dodawaniu gazu(2-3tys obrotów) , :D  
A dość długo mnie to męczyło około 1 rok.
Znikł również problem z obrotami i gaśnięciem silnika !! ;)

238 zł za 4 nowe cewki z Chin.  I samochód odżył , czuje różnice w jeździe i dynamiczności ;)

Teraz tylko trzeba jeździć i zarazem przekonać się jak długo będą sprawne i długotrwałe ;)
Czas pokaże . Ale nie różnią się niczym od oryginalnych poza jednym napisem(znaczek firmowy hyundai)