Forum > Tucson TL

[Tucson TL] Akcje serwisowe TL

<< < (5/11) > >>

Andrzeju:
Jaki błąd?[/quote]
Zwroc uwage ze silnik nigdy nie uzyskuje 90 st C, wiec albo jest niedogrzany albo blad oprogramowania wskaznika temp.
Na forum jest watek. Podobno to sprawdzali odczytem z diagnostyki i wskazowka jest nieskalibrowana.
pzdr
Andrzeju

marekj:
Aaaa, coś faktycznie było takiego. Z moich doświadczeń z kilku innych aut wskazówka nigdy nie dochodziła do 90 st więc mi to nie podpada jakoś. Powiem wręcz, że jeśli by przekroczyła to pole to bym sie niepokoił. Stałem ostatnio w korku na autostradzie przy temperaturze na zewnątrz 38 stopni  i zerkałem na wskazówkę, bo parę aut na poboczu się już "gotowało" ale u mnie twardo się trzymała troszkę poniżej 90.

Skoro jednak z diagnostyki wychodzi inaczej to powinni skalibrować.

cinek1:
Z tego co sie dowiadywalem w naszej marce auta nigdy wsjazowja nie bedzie dokladnie na 90 z racji ze praca auta odbywa sie lekko ponizej 90 w i30 tez mu nie mialem wszystkich kresek i w tucsonie tez nie mam 90

robist200:
Dzisiaj dostałem pismo z ASO o akcji z maską.... mam się umówić na wizytę.

rafus22:
witam ja również jestem po tzw .kampanii. trwało to ok 1 godz. bo oprócz tego zgłosiłem delikatne pukniecie  zawsze przy prędkości 30km/h i to występuje zawsze po  zapłonie  jeśli puknie raz to  potem już nic się nie dzieje dopiero po ponownym odpaleniu auta. wiec  szukali tej przyczyny tego puknięcia i nie doszukali się   wiec  zrobili jazdę próbna  innym tucsonem nówka  z salonu i  w nim tez jest takie pukniecie ,prawdopodobnie jest to  jakaś aktywacja czegoś tego nie wiem i w serwisie tez nie wiedza z ciekawości serwis ma się zwrócić do hyundaya  co to jest ? czy zauważyliście u was coś takiego? może wiecie co to jest?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej