Forum > Tucson JM

Pierwsze problemy z Tucsonem niestety

<< < (3/3)

kosmos2011:
Mariouno tylko post#4 z tego tematu http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5386 inaczej o tym że coś dopisałeś 11-08-2016 nikt by się nie dowiedział.

Takie rzeczy widziałem do tej pory tylko w innych krajach. To pewnie Castrol nie wymieniany od lat. Teraz to trzeba to wszystko ręcznie wybrać, zrzucić miskę olejową (uszczelka jest w płynie http://victorreinz.pl/content/6-reinzosil ) wyczyścić dół i na końcu zastosować dobrą płukankę.

MERLIIN:
Hejka - ale skorupy w silniku jakaś masakra , pomieszane oleje nie wymieniane, obawiam sie ze po oczyszczeniu nie będzie trzymał ciśnienia  .
Sprawdz w skrzyni olej , oraz płyn hamulcowy , bo to zapuszczony okaz

[ Dodano: 2016-08-15, 01:20 ]
Hejka - ale skorupy w silniku jakaś masakra , pomieszane oleje nie wymieniane, obawiam sie ze po oczyszczeniu nie będzie trzymał ciśnienia  .
Sprawdz w skrzyni olej , oraz płyn hamulcowy , bo to zapuszczony okaz.

mariouno:
Witam ponownie.Po wyczyszczeniu ,przepłukaniu i wymianie oleju stuki ustąpiły.Zalałem mu 5w40 i narazie wszycho ok.Z bolączek pozostały tylko błędy typu wypadanie zapłonu 2 i 3 cylinder (narazie wymieniłem świece) oraz notorycznie wyłączający się gaz.Podobno to wina mapsensora (cc2) ale czasu brak się tym zająć.No i sprawa taka czy da się dostawić do niego komputer bo teraz mam tylko trip czyli jeden licznik dzienny i tyle .

waszek_rmc:
Po wymianie świec wypadania cylindrów już nie ma? Z tym gazem też ciekawostka... może coś z luzem zaworowym.
Skoro masz gaz, to po co komputerek w liczniku? Też zawsze miałem w swoich autach, ale skoro jeżdźę na gazie to już nie tęsknie za tym rozwiązaniem - gadżet w ogóle nieprzydatny

mariouno:
I tu się z kolegą zgadzam zbytek łaski hehe a co do wypadania zapłonu to niestety wymiana świec nie pomogła ale te stare były w opłakanym stanie! Tak ogólnie to Niemiec nie dbał o autko.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej