Forum > Tucson JM
Pierwsze problemy z Tucsonem niestety
mariouno:
Witam serdecznie.Jak widać jestem tu nowy i niestety już mam problem z moim Tucsonem. Mam go tydzień i do tej pory wszystko było ok aż nagle zaczęły pojawiać się głośne stuki w silniku które po chwili zanikają same z siebie ewentualnie dodanie gazu usuwa te stuki. Dźwięk metaliczny taki klekot narastający w miarę dodawanie gazu aż do zaniknięcia.Poza tym auto jeździ ok.A no i tak mi się wydaje iż właśnie od czasu pojawienia się tych stuków zapala się check engine.Kasuję go akumulatorem ale po kilku km się pojawia .Proszę o jaką podpowiedz.Z góry dziękuję.
hoyrac:
Kolego! Proponuje najpierw zczytać kody błędów, bo napewno je masz. Przy takiej skąpej ilości informacji nikt trafnej diagnozy raczej Ci nie postawi. Daj znać co Ci wyszło :). Pozdrawiam.
mariouno:
Komputer pokazał wypadanie zapłonu 2 i 3 cylindra ale mechanior jak posłuchał stukania (szczęśliwie przy nim wyszło)to stwierdził że problem z jakimś kołem zmiennych faz rozrządu?hmmmm Co wy na to?
kosmos2011:
Mariouno napisz jakie w rzeczywistości masz auto (model, silnik) bo na razie informacje które zamieściłeś są lekko mówiąc dziwne.
mariouno:
Dodano: 2016-08-09, 18:40
Tucson 2005r silnik 2.0 16v DOHC Bęzyna na silniku jest naklejka G4GC5288677 XM13 w papierach jeszcze jest napisane Typ.463 JM VER.002
Nawigacja
[#] Następna strona