Forum > i30 FD

[i30 FD] Dobór amortyzatorów (Czech z 2009 r)

<< < (3/3)

Eurostyl:
Za sachsy policzył mi gościu po 300 setki za szt. Jeśli chodzi o numery, to gdzieś je zapodziałem, ale jak pojadę o Fakturę, odpiszę sobie je i dam znać.

[ Dodano: 2016-09-15, 16:47 ]
Amortyzatory Sachs Numery katalogowe 314 010 - Lewy, 314 009 - Prawy

radekj:
OK, sprawa zakończyła się... Dziwnie. Koniec końców udało mi się zwrócić tamte niepasujące amortyzatory i zdecydowałem się nie wymieniać. Dlaczego?
1. W międzyczasie samochód był zarówno w ASO jak i znajomym lokalnym warsztacie. ANI JEDEN mechanik nie stwierdził wylanego amortyzatora. A zakładam że to dość ewidentnie widać.
2. Wróciłem właśnie ze stacji kontroli pojazdów z corocznego przeglądu. Oba przednie amory mają skuteczność 80%. Technik uśmiał się serdecznie na moje uwagi o wylanym amortyzatorze.

Czekam teraz na odpowiedź pierwszego warsztatu który stwierdził wylany amortyzator. :roll:

marcin_zet:
Witam
Posiadam i30 crdi 90 km 2010 data 1 rej z maja.auto na naklejce ma napisane ze wyprodukowane z Czechach
Chcialem zapytac czy amortyzatory do przodu beda tez pasowac jesli maja napisane w specyfikacji z Korei.pytam poniewaz w innych specyfikacjach nie jest nic napisane z jakiego kraju auto zostalo wyprodukowane
Jesli ktos ma informacje prosze o odpowiedz.
Dziekuje za poswiecony czas
Pozdrawiam

srbastek:
O przednim zawieszeniu już był temat. Wystarczy poszukać. A z tego co pamiętam są 2 lub nawet 3 rodzaje amortyzatorów na przod. Szukaj na forum.

gzrybol:
U mnie nie było problemów z doborem. Pojechałem do kumpla do warsztatu wszedł w program i bez problemów znalazł. Nie pamiętam numeru części ale w poniedziałek jak nie zapomnę to mogę kumpla zmaltretować żeby sprawdził.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej