Forum > Tucson TL

WIFI - do czego dokładnie służy

<< < (3/4) > >>

dybcu$:
Panowie myślałem, że sprawy techniczne nie mają przede mną tajemnic, ale w tym temacie się poddaję. Mam sparowany telefon z navi, ale za nic w świecie nie potrafię tego poustawiać tak, aby połączenie internetu przez telefon widział jako wifi. W telefonie mam włączoną transmisję danych, bluetooth oraz wifi. Jeśli teraz wejdę do ustawień navi dotyczących wifi to za nic w świecie nie znajduje mi połączenia z telefonem a pokazuje jedynie lokalne hotspoty (tylko na postoju). Będę wdzięczny za pomoc jak to poustawiać

gurszczak:
dybcu$, w telefonie musisz odpalić hotspot osobisty (iOS-Apple) lub wybrać udostępnienie internetu w telefonie z androidem i wtedy w navi szukasz swojego punktu dostępu.

bojkar:

--- Cytat: "dybcu$" ---Panowie myślałem, że sprawy techniczne nie mają przede mną tajemnic, ale w tym temacie się poddaję. Mam sparowany telefon z navi, ale za nic w świecie nie potrafię tego poustawiać tak, aby połączenie internetu przez telefon widział jako wifi. W telefonie mam włączoną transmisję danych, bluetooth oraz wifi. Jeśli teraz wejdę do ustawień navi dotyczących wifi to za nic w świecie nie znajduje mi połączenia z telefonem a pokazuje jedynie lokalne hotspoty (tylko na postoju). Będę wdzięczny za pomoc jak to poustawiać
--- Koniec cytatu ---

Masz telefon z Androidem? Jak tam to szukaj w ustawieniach "Udostępnianie internetu" albo "Tethering i punkty dostępu". W zależności od wersji oraz launcher może to się różnie nazywać i być w różnych miejscach. Tutaj masz przykład dla Nexusa: https://support.google.com/nexus/answer/2812516?hl=pl.

dybcu$:
Dzięki za pomoc. Mam akurat Lumię na WP, ale faktycznie jest opcja udostępnienia internetu przez wifi lub bluetooth. Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za pomoc
Działa jak złoto :)

pppan21:

--- Cytat: "DarekH" ---U mnie działa wifi z telefonu lub routera mobilnego - połączenie jest stabilne.
--- Koniec cytatu ---

Potwierdzam, polączenie WiFi jest bezproblemowe (u mnie - z routera mobilnego na stałe wpiętego do ładowarki, z darmowym abonamentem Freemium). Bardzo przydatne, nawigacja pobiera sobie z internetu sytuację drogową i pozwala omijać korki wyznaczając szybszą trasę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej