Forum > i30 GD
[i30 GD] Trzęsie silnikiem, nierówna praca, na zimnym silnik
outro:
Witam
Mam podobny objaw ale zauważyłem że pojawia się on również po przejechaniu 5, 20, 100 km i wydaje mi się że pojawia on się w momencie dopalania DPF ....
Niemniej jednak mam nadzieję że w tym miesiącu wybiorę się na czyszczenie EGR i zobaczymy co bedzie dalej i dam znać oczywiście.
Kilku mechaników stwierdziło że objawy jak przy zanieczyszczonym EGR/układzie dolotowym plus może zapchany DPF przebieg 120 tysi kupiony przy przebiegu 98 tysi
dzygi:
Witam czy komus udalo sie rozwiazac problem??? :?:
xmlody93x:
Witam posiadam hyundaia i30 od 2 lata
naprawialem w nim juz glowice brak cisnienia gniazda wypolane od gazu a teraz mi ciezko odpala na zimnym silniku i dymi z pocztkau troche na niebiesko troche na bialko co moze byc nie takk
mechsio:
Nie :-) Dalej to samo. Odpuściełem już dawno chociaż wk* mnie to jak sobie go odpalam z rana w ciepłe dni :-) Potelepie pare-parenascie sekund i potem chodzi jak szwajcarski zegarek. I tak już przejechałem 60 tyś z tym objawem...
ezopik:
Coś dziwnego jest z CRDi, który mam. U mnie jest tak, że jak jest ochłodzenie to szarpie przy trzymanym równo pedale gazu lub przy przyspieszaniu. Latem tego objawu nie było. Powodzenia w szukaniu usterki, ja się poddałem po wielu próbach.
Nawigacja
[#] Następna strona