Autor Wątek: Stukanie przedniego zawieszenia 2.7 2003r.  (Przeczytany 6997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

majkelo997

• Gość
Stukanie przedniego zawieszenia 2.7 2003r.
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Styczeń 2009, 23:15:48 »
witam
mam tez niestety ten problem :-/ ale mechanik powiedzial mi ze to moga byc gniazda amortyzatora i jak je wymienimy to powinno byc ok.wiec postanowilem ze je zakupie i jak wymienimy to sie podziele wrazeniami
pozdrawiam

brandon

• Gość
górny wahacz tył sonata ef
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Styczeń 2009, 14:35:55 »
Witam dobrałem tulejki do górnego wahacza po małych przeróbkach pasują ta sama średnica zewnętrzna 39,2mm tylko na śrubę 12 więc trzeba rozwiercić uczy wahacza. Pasują od forda mondeo (tylni wahacz wzdłużny). Nr części Boge . 87-250-A

women

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Luty 2009, 13:08:20 »
Witam!
Moją Sonatę oddałam w ręce mechaników, aby zobaczyli co powoduje stuki na nierównościach w tylnym zawieszeniu. Został wymieniony jeden sworzeń wahacza. Jak narazie podczas jazdy nie dobiegają do mego ucha żadne hałasy :-) .
Pozdrawiam.

przemko27vr4

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Kwiecień 2009, 22:32:50 »
Nie chce zakladac nowego tematu wiec podepne sie tutaj.W mojej sonacie 2006 rok wer.USA strasznie 'tlucze' zawieszenie z przodu. Niby wszystko ok bo bylem na stacji kontroli pojazdow i nic,wszystko niby ok ale jezeli w moim mitsubishi 3000gt vr4 na sportowym zawieszeniu teina jest duzo ciszej to cos jest nie tak. W sumie z Sonaty jestem zadowolony i to bardzo(do tej pory same mitsubishi :-) ) ale te 'tluczenie' bo juz nie moge nazwac tego stukaniem wkurza mnie ,normalnie jakbym mial rozwalone zawiasy. Czytalem wyzej ze to nie wina amorow ,bo myslalem ze to jest tego przyczyna wiec co mam zrobic,wymienic cale kolumny?? moze poszukac gdziec uzywanych bo nowe to zapewne cena zabije ale jaka pewnosc ze nie bedzie tego samego??

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Kwiecień 2009, 09:41:11 »
Witam. U Ciebie jest nieco inna konstrukcja zawieszenia ( zupełnie inna płyta podłogowa ), ale stawiał bym na tuleje wahacza górnego ( jeśli takowy jest u Ciebie ). Jego na kanale nie widać i przy sprawdzaniu na szarpakach nic nie wychodzi, bo trzymają tuleje montowane na dole i stabilizator. Wymiana nawet całej kolumny nie załatwi sprawy, bo tuleje nie wchodza w jej skład. ;-) A jaki masz obecnie przebieg? Pozdrawiam Igor.

przemko27vr4

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Kwiecień 2009, 21:31:33 »
kurcze przebieg jest niecale 30 tys mil,na 100% orginalny przebieg.Kolezka twierdzi ze to moze byc gorne mocowanie amortyzatora :roll:

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Kwiecień 2009, 09:29:04 »
Witam. Faktycznie przy takim przebiegu tuleje raczej odpadają, a co do amortyzatora to też trochę za wcześnie na takie problemy. ;/ Bez demontażu chyba jednak nie uda się ustalić przyczyny. Co do wymiany amortyzatora można zaryzykować jakiś używany, ale pewności co do poprawnego jego działania mieć się nie będzie. Pozdrawiam Igor.

mariomar

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Kwiecień 2009, 14:04:31 »
panowie mnie też ręce opadają mam podobny problem ,moja sonata ma 80 tys km ,wymieniłem dolne tuleje ,zawieszenie drążki końcówki wszystko 100% sprawne .
Mechanik do którego oddałem auto stwierdził że tylko do wymiany tuleja dolna o której pisałem i faktycznie była do wymiany ale to nie poprawiło sprawy dalej tłucze na dziurach ,może to te koła 17 cali ? :)
Może coś z tymi amorami ale już sam nie wiem co dalej

Słuchajcie tak jeszcze myślę o sankach do którego jest przymocowany zawias ?
pozdrawiam
mariusz