Forum > i40 VF
[i40 VF] 116 vs 136
Venom:
Czołem, pytanie brzmi :
czy są jakieś różnice mechaniczne pomiędzy wersjami 116 koni i 136 koni ? Czytałem że tylko w oprogramowaniu więc jeśli tak to pytanie drugie brzmi jaki to ma sens ?
Alonzo_:
Było już gdzieś. Tylko program.
Robią na 155-160 KM z gwarancjaa z tego co kiedyś sam pytałem i podobno czuć różnicę.
Venom:
ok ale chciałbym to zrozumieć. W sytuacji gdy są dwa piece tej samej pojemności ale różnią się mechaniką np. wałkami , inne tłoki no cokolwiek co powoduje jakaś faktyczną różnicę i np. ustawia te dwa przypadki inaczej cenowo . A tutaj? Mechanicznie to samo więc po co ?Ktoś zna odpowiedz .
Alonzo_:
--- Cytat: "Venom" ---Mechanicznie to samo więc po co ?Ktoś zna odpowiedz .
--- Koniec cytatu ---
Ja nie ale juz nie śledzę cenników. I nie wiem jak to jest faktycznie.
Jeśli nie ma żadnej różnicy w cenie to chyba tylko HMP zna odpowiedź na to pytanie.
Sorki, źle zrozumiełem, że idzie o koks do serii i podałem te 155/160.
Koks poza ASO w porządnej firmie. Mi mówili, że do 155 KM dają gwarancję i zaraz nie wybuchnie ani się nie wysypie.
Nie mam na mysli ASO bo tam żadnego czipsa nie załatwisz w ramach gwarancji.
Venom, ja sie pytałem u siebie w serwisie o to (115 vs. 136 - i teraz masz 141 chyba) i mi powiedzieli chłopaki, że to tylko program.
Podobnie w firmie tuningowej.
Venom:
Ok, rozumiem . Co do ceny nowych 115 i 136 to nie wiem czy jest różnica w cenie szczerze mówiąc. Też nie sprawdzałem chociaż byłbym zdziwiony gdyby była skoro nie ma różnicy mechanicznej . Przecież oprogramowanie w 115 nie jest gorsze a jest po prostu inne o ile dobrze to rozumiem . Może kiedyś sprawdzę gdzieś jakiś stare cenniki .Nie to żebym spać przez to nie mógł ale ciekawi mnie to po prostu .
[ Dodano: 2016-07-15, 13:34 ]
Przy nowych cenowo widzę że jest różnica
115 koni classic 90 k
141 koni classic 94 k
dziwne to trochę . Gdybym kupował nowy i miał siano na nowy to bym te 4 koła różnicy w ogóle nie brał pod uwagę .Rozumiem że jakieś segmenty cenowe ale to przy różnicy cenowej konkretnej i konkretnej różnicy w technologii. No ale widać to jakaś koreańska logika ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona