Tak maty na blachę + dodatkowe na zamknięcie profilu drzwi. Czytałem trochę o tym i oglądałem zdjęcia profesjonalistów

więc i sam tak zrobiłem.
Tak na boczkach jeszcze dodatkowo pianka wygłuszająca kauczukowa. Koszt mat i pianki na same drzwi to około 400 -600 pln w zależności od marki mat. Ja użyłem na drzwi STP GOLD a na podłogę zakupiłem AB-25 tyle że tej jeszcze nie położyłem

. Efekt wyciszenia drzwi jest taki że nie mogę się jakoś przemóc do wywalenia wszystkich foteli żeby wygłuszyć jeszcze podłogę - choć po położeniu będzie pewnie rewelacja

Pewnie najwięcej wrzucę na gródź silnika od wnętrza pojazdu bo stamtąd lecą największe hałasy przy moim 2.0 i automacie. Samo fabryczne audio w mojej wersji ma wzmacniacz i subwoofer ale po wygłuszeniu dopiero jest głęboki bas - brakuje jedynie wysokich tonów. Ale z tych głośników fabrycznych nie wyciśnie się całego pasma. Swoją drogą i tak nieźle grają jak na takie parametry jak na zdjęciu

Pewnie woofer robi swoje

Niech cisza będzie z Wami
P.S. Robota nie jest specjalnie skomplikowana - ważne jest przygotowanie powierzchni odtłuszczenie itp i dokładność. Jedynie na co można narzekać to wyjątkowe ostre kanty w środku - miałem łapy pokaleczone jakbym je wkładał w ciernie

Samo zdjęcie boczków jest dziecinnie proste.