Autor Wątek: [ix35 EL] Wygłuszenie drzwi, bagażnika, nadkoli  (Przeczytany 32283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wilkq

• Gość
[ix35 EL] Wygłuszenie drzwi, bagażnika, nadkoli
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Marzec 2017, 12:00:18 »
Cytat: "igrek1"
Odświeżę temat ... Czy ktoś z szanownych kolegów działał z tematem ?

Mam pytanie jeszcze do wilkq, powiedz żeby wygłuszyć blachę zewnętrzna drzwi wykręcałeś tą ocynkowaną wytłoczkę ?

Cześć

Nie nie ściągałem - trochę ręce pokaleczyłem ;) ale bałem się ruszać siłowniki i szyby. Generalnie można to zrobić bez zdejmowania blachy
Dostałem wałek którym można było wszystko docisnąć.

igrek1

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 16 Kwiecień 2017, 10:14:57 »
derby.karp powiedz żeby dostać sie do nadkoli w bagażniku trzeba zdemontować kanapę tylna ? masz jakieś fotki z roboty?? wiozłem się za robote ale bez wygłoszenia nadkoli to tak troche słabo...

Offline oddo

• HKP
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 30 Wrzesień 2017, 17:19:03 »
Czy ktoś wie jak zdjąć osłonę subwoofera w bagażniku. Nie chce niczego zniszczyć......

Offline oddo

• HKP
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Październik 2017, 08:45:56 »
Naprawdę nikt nie chciał się dostać do oryginalnego subwoofera?!

Ja wymieniłem głośniki w drzwiach wygłuszyłem matami i został mi tylko on SW

Offline sheldon

• HKP
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 08 Sierpień 2019, 22:03:02 »
Witajcie, czy ktoś z Was wygłuszał tylko gołe blachy przy kole zapasowym? Czy samo wygłuszenie tamtego miejsca da już jakiś efekt?

Offline Pawlecki

• HKP
  • **
Odp: [ix35 EL] Wygłuszenie drzwi, bagażnika, nadkoli
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Czerwiec 2025, 10:38:58 »
Witajcie, czy ktoś z Was wygłuszał tylko gołe blachy przy kole zapasowym? Czy samo wygłuszenie tamtego miejsca da już jakiś efekt?

Cześć...odświeżę trochę temat...
Wytłumienie bagażnika jest istotne by zredukować hałas dobiegający z tyłu auta. Na pewno zastosowanie mat butylowych tylko przy kole zapasowym da efekt, jednakże nie będą to jakieś fajerwerki. Trzeba by wtedy zastosować dosyć grube maty, powiedzmy 3mm...
Aby uzyskać efekt WOOW to należy wykleić całą blachę 'poziomą' bagażnika oraz nadkola wewnętrzne i, tam gdzie jest dostęp, blachę zewnętrzną. Najlepiej jeszcze zastosować maty membranowe na butyl.