Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Oleje
kosmos2011:
--- Cytat: "thomas2135" --- olej silnikowy polecacie do silnika 2,4
--- Koniec cytatu ---
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29825&start=3465
--- Cytat: "thomas2135" ---Jaki olej do skrzyni biegów oraz przedniego i tylnego dyferencjału
--- Koniec cytatu ---
Jest już o tym temat.
vanhelsing:
Bardzo ciekawy ten Specol. To super sprawa kupić dobry w pełni syntetyczny olej za kilkadziesiąt złotych na jedną zmianę. Ale skoro nie ufamy już dużym światowym producentom,którzy sprzedają na niektórych rynkach oleje półsyntetyczne jako syntetyczne to może w tym przypadku- polskiego producenta-też należałoby zachować "obywatelską czujność" :lol: No bo skąd pewność,że dane i parametry podane przez producenta Specol-u są w 100% zgodne z rzeczywistością?
wtom:
trochę do poczytania
Holls96124:
Witam mam pytanie po zakupie mojego pierwszego hyundaia santa fe auto pochodzi z Belgi motor 2.0 CRDI napęd jedna ośka rocznik 2004 przebieg 267840 wydaje się realny i tak jest w ksiażce serwisowej. Wszystko już ogarnołem oprucz oliwy bo w kwitach widnieją tylko przebiegi przy wymianie ale nie jest napisane co było lane. Ostatnia zmiana z pieczątką hyundaia była robiona przy stanie 254877 czyli 13 tyś temu tylko miało to miejsce w 2013 :shock: . nie mam pojęcia co mu nalać ? syntetyk czy pół ? Robić płukankę czy nie ? niby motor ładny i zdrowy.
mechanik mówi lej pół gość od wymianek oleju mówi ustal jaki byłi lej to co było bo szkoda krzywdzić silnika. Jedni mówią płucz inni , że jak wypłukali to tak skutecznie ,że stary motor zaczoł lać . A ja głupi jestem brak pojęcia co zrobić bo w poprzednim aucie miałem remont ślnika i miło nie było...
Tu czytam , że castrol jest bee. proszę o podpowiedź co zrobić by mi auto posłużyło.
Piotrek79:
Jak kupiłem Tucsona to też nie wiedziałem co było lane.
Żadnego płukania nie robiłem, zalałem Valvoline pełen syntetyk i jak do tej pory wszystko ok.
Od wymiany zrobione ponad 4 tysiące i jak na razie nic nie dolewałem.
Nawigacja
[#] Następna strona