Forum > Accent

Bierze olej

<< < (18/19) > >>

szumi:

--- Cytat: "kml" ---
--- Cytat: "szumi" ---uważasz że męcze ludzi na forum?? jeśli tak to od czego jest forum nie zamierzam tego robic bo poprostu mnie na to nie stać .
--- Koniec cytatu ---

Tak, dokładnie uważam że męczysz ludzi bo w kółko pytasz o to samo wyłącznie po to zeby na koniec oświadczyć, że i tak wlewasz minerała bo Cie nie stać na remont i samochód idzie na handel. Co do "sprawdzania się zinnymi autami" to po prostu żartem jest traktowanie tego jako miarodajnego pomiaru.

Naprawde czasami się zastanawiam czy forum nie powinno byc płatne i dostępne tylko po zalogowaniu. Do szału mnie doprowadza takie podejście jak Twoje - że można do znudzenia marudzić o tym samym i wszyscy mają obowiązek się produkować w temacie no bo po to jest forum.

Bez względu na to jaki to by nie był samochód to zawsze jest ta sama odpowiedz: albo robić tak zeby to miało ręce i nogi albo zarżnąć i zezłomować. Nie da sie inaczej. Przejścia na minerał doprowadzą do tego, że cały silnik będzie usyfiony w środku a nalanie motodoktora dokończy sprawę.
--- Koniec cytatu ---

Bo niewiedziałem co to jest i jakie sa ew. koszty remotu . Odnośnie sprawdzania z innymi autami wiem ,że to nie bedzie jakoś tam super miarodajne bo w różnych stanach są auta , nazwijmy to tak "mocy ma w normie" . Kompletnie nie rozumiem Twojego ostatniego zdania
po pewnym przebiegu się wlewa olej mineralny i to jest normalna kolej rzeczy i to jest nieuniknione , ale prosze , żebyś rozwinoł swoją myśl.

kml:

--- Cytat: "szumi" ---po pewnym przebiegu się wlewa olej mineralny i to jest normalna kolej rzeczy i to jest nieuniknione , ale prosze , żebyś rozwinoł swoją myśl.
--- Koniec cytatu ---

Nie ma żadnej reguły dotyczącej przebiegu i oleju mineralnego. Na p.m.s była podobna dyskusja i ludzie pisali o silnikach z przebiegiem rzedu 250k km na pełnym syntetyku i NIC złego z tego powodu się nie dzieje. Poza tym jakich kwot się spodziewałeś jeżeli w gre wchodzi remont - 100 PLN?

szumi:

--- Cytat: "kml" ---
--- Cytat: "szumi" ---po pewnym przebiegu się wlewa olej mineralny i to jest normalna kolej rzeczy i to jest nieuniknione , ale prosze , żebyś rozwinoł swoją myśl.
--- Koniec cytatu ---

Nie ma żadnej reguły dotyczącej przebiegu i oleju mineralnego. Na p.m.s była podobna dyskusja i ludzie pisali o silnikach z przebiegiem rzedu 250k km na pełnym syntetyku i NIC złego z tego powodu się nie dzieje. Poza tym jakich kwot się spodziewałeś jeżeli w gre wchodzi remont - 100 PLN?
--- Koniec cytatu ---

Cały czas myślałem , że to tylko uszczelniacze i o tym też była mowa , a jeśli chodzi o remont silnika tj. wymianę pierścieni to m/w więcej wiem jaki to koszt .
Wiem , że ludzie jeźdzą dobry przykład mam w rodzinie 240 tys km auto na gazie i na syntetyku , ale chodziło mi bardziej o to , że napisałeś że ten olej mineralny zrobi syf w silniku , słuchaj nawet nie mając pojęcia o mechanice nie mógłbym się z Tobą zgodzić . Kiedyś były tylko mineralne .

BartBartez:

--- Cytat: "szumi" ---po pewnym przebiegu się wlewa olej mineralny i to jest normalna kolej rzeczy i to jest nieuniknione
--- Koniec cytatu ---

Tak. Wlej mineralny. Wymieniaj go co 15 tyś i za rok napiszesz, że słyszysz stuki w silniku. A ja Ci napiszę, że padły hydrosztosy(szklanki zaworowe) - oj mój błąd, Twój silnik ma mechaniczną regulację zaworów, więc spokojnie możesz lać mineralny. Proponuję Superol CB (tańszy niż CC). Skoro Ursus na takim pięknie pracuje to Accent pewnie też. Ta sama konstrukcja - tłoki ma, zawory też.
Życzę powodzenia w dalszym użytkowaniu auta.

Pozdrawiam

EDIT:

--- Cytat: "szumi" ---Kiedyś były tylko mineralne
--- Koniec cytatu ---

I w Fiacie 125p nikt sięnie dziwił że przy przebiegu 70 tyś trzeba robić remont, ba wszyscy byli zadowoleni, że aż tyle wytrzymał.

--- Cytat: "szumi" ---olej mineralny zrobi syf w silniku , słuchaj nawet nie mając pojęcia o mechanice nie mógłbym się z Tobą zgodzić
--- Koniec cytatu ---

Jak nie masz pojęcia o mechanice to nie zgrywaj mądrzejszego w tej dziedzinie niż ludzie, którzy mają o tym pojęcie.

kml:

--- Cytat: "szumi" ---Kiedyś były tylko mineralne
--- Koniec cytatu ---

Kiedys to silnik jak miał 3L i 90 km to było COŚ a dzisiaj? 1,4 i 140km w serii to żaden wyczyn.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej