Forum > Accent
Bierze olej
kml:
knie, odkręcić śruby, zdjąć pokrywe i załozyć nową uszczelkę. DROBNA TRUDNOŚĆ polega na tym, że powinno sie te sruby kluczem dynamo-metrycznym przykręcać a ukręcenie takiej śruby to są DUŻE kłopoty. Poza tym ja za wymianę dałem chyba 20 czy 30 PLN więc nie wiem czy warto samemu ryzykować.
szumi:
Witam, mój accent bierze mi także olej silnik 1,5 96rok 170tys km , niewiem dokładnie jaka to wartość , ale gdzieś pomiędzy 0,5-07L na 1000km ale moc ma super przyśpiesza (porównywałem z takim co oleju nie bierze ;p) ,i tu moje pytanie czego to jest wina czy on tak poprostu musi mieć i to olać , czy trzeba coś z tym zrobić , dodam , że jezdze na castrolu magnateku 10w/40
kml:
szumi, w zależności co lubisz bardziej: olewać czy robić. Idź do mechaniora i podpytaj o koszty roboty to będziesz wiedzieć na czym stoisz.
szumi:
--- Cytat: "kml" ---szumi, w zależności co lubisz bardziej: olewać czy robić. Idź do mechaniora i podpytaj o koszty roboty to będziesz wiedzieć na czym stoisz.
--- Koniec cytatu ---
koszty kosztami , oczywiście jeśli nie ma potrzeby tego robic to nie bede tego robic, ale pytanie czy tak moge jezdzic i ile jeszcze przejade;p
kml:
--- Cytat: "szumi" ---koszty kosztami , oczywiście jeśli nie ma potrzeby tego robic to nie bede tego robic, ale pytanie czy tak moge jezdzic i ile jeszcze przejade;p
--- Koniec cytatu ---
A to musisz sie udać do wróżki silnikowej i moze ona Ci podpowie coś.
Dla mnie sprawa jest prosta: jeżeli chcesz tym samochodem jeszcze długo jeździć i wiesz ze nie będziesz sie go pozbywać lada dzień to wtedy inwestujesz i robisz to co trzeba.
Jeżeli wiesz, że jest na chwilę to po prostu lejesz non stop olej i później dolewasz motodoktora na końcu wywalasz silnik na smietnik ale codziennie odmawiasz zdrowaśki żeby Ci ktoś przywalił i była szkoda całkowita.
Nawigacja
[#] Następna strona