Forum > Accent

Bierze olej

<< < (7/19) > >>

kml:
Nie wiem co macie za egzemplarze ale u mnie był ubytek oleju poprzez uszczelkę pod pokrywą zaworów. Po zamianie zalałem 5w50 mobil 1 full syntetyk i ani grama nie ubywa. Silnik suchy, wycieków brak.

chris.fm:
ja mam Accenta 2000 i właśnie wczoraj musiałem dolewe zrrobić. ostatni raz zalałem na maxa w lipcu a wczoraj bagnecik wyciągam i co? dno. wlałem 600 ml i zatrzymał się na 2/4. Używam Elfa 3w30 a przejechałem od lipca może 4 tys. Miska wymieniona żadnych wycieków nie stwierdziłem. po prostu olej w tym aucie znika.

kml:
chris.fm, 3w30? a może to jest 0w30? Zmień na trochę gestszy i zobacz co się będzie działo. Poza tym jedź na próbe spalin i poproś o zrobienie proby olejowej i coś się wyjaśni.

Miromat:

--- Cytat: "chris.fm" ---ja mam Accenta 2000 i właśnie wczoraj musiałem dolewe zrrobić. ostatni raz zalałem na maxa w lipcu a wczoraj bagnecik wyciągam i co? dno. wlałem 600 ml i zatrzymał się na 2/4. Używam Elfa 3w30 a przejechałem od lipca może 4 tys. Miska wymieniona żadnych wycieków nie stwierdziłem. po prostu olej w tym aucie znika.
--- Koniec cytatu ---

A jaki masz przebieg? Ja, podobnie jak Ty niedawno po 4 tys. km od przeglądu wlałem cały litr Castrola 5W40.

Vex:
Gestoscia oleju zuzycia nie zmniejszysz. Ja bym lal dobry olej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej