Forum > Accent
Bierze olej
wlad:
--- Cytat: "Vex" ---Ja swojego samochodu nie traktuje jak studnie bez dna czy zarznietego duzego fiata ze co nie wlejesz to i tak spali
--- Koniec cytatu ---
sadze ze te parametry ktore zaleca producent auta sa wystarczajace dla niego.a co ma do nich zarzniety duzy fiat -nie mam pojecia... :shock:
Vex:
--- Cytat: "wlad" ---
--- Cytat: "Vex" ---Ja swojego samochodu nie traktuje jak studnie bez dna czy zarznietego duzego fiata ze co nie wlejesz to i tak spali
--- Koniec cytatu ---
sadze ze te parametry ktore zaleca producent auta sa wystarczajace dla niego.a co ma do nich zarzniety duzy fiat -nie mam pojecia... :shock:
--- Koniec cytatu ---
Oj tam, lekka ironia. Jak sie trafi sytuacja podbramkowa to trudno. W przeciwnym wypadku to bez sensu kombinowac. Najlepiej uzywac popularnego oleju dostepnego na stacjach beznychowych, o ile jest zapotrzebowanie na olej.
Co do plynow specjalnie pod zuzyte silniki to tylko dobry marketing.
Jarek:
--- Cytat: "kudlaty" ---Są to oleje przeznaczone specjalnie do silników z większym przebiegiem i mają właściwości uszczelniające.
--- Koniec cytatu ---
Tylko że zużycie oleju pozostaje na takim samym poziomie.
Takie dyskusje co nalać jak silnik bierze conajmniej litr na 1,5kkm nie mają sensu. Kluczem nie jest olej tylko silnik nadający się na złom.
kudlaty:
--- Cytat: "Jarek" ---
Tylko że zużycie oleju pozostaje na takim samym poziomie.
--- Koniec cytatu ---
Ty pewnie wiesz swoje a ja swoje.
Kolego stosowałem te oleje i nie pisze głupot.
Zuzycie spadało no ale nie mam ochoty na jałową polemike.
pozdrawiam
Vex:
--- Cytat: "kudlaty" ---
Zuzycie spadało no ale nie mam ochoty na jałową polemike.
--- Koniec cytatu ---
Yhy... czyli im dluzej jezdziles tym mniejsze spalanie oleju :) To chyba taki inteligentny olej, niemal jak proszek do prania Ariel z hydroaktywnymi zarienkami.
Jednoczesnie trzyma swoje parametry i sluzy jako uszczelniacz - takie rzeczy to tylko w erze.
Ja w starym samochodzie tez wlalem taki wynalazek Castrola to mniej najtanszego Shella bral.
Bo niby jak to ma dzialac... Tak samo jak masz Sonax 3 rozne rodzaje do lakierow metalicznych. Tak naprawde jeden pies. Reszta to sugestia.
Nawigacja
[#] Następna strona