Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Ciśnienie powietrza w oponach
Arni71:
no właśnie pod tym linkiem są informacje i opinie o tej oponie :)
zahir:
--- Cytat: "Arni71" ---Felkner, po części masz rację z tym że jak coś jest do wszystkiego......
ale jak dobrze poszukasz i poczytasz to dowiesz się że opony sezonowe maja dużo większe minusy indywidualnie niż wielosezonowe :
przykład?? - zimówki nie nadają się na wodę .
A na dobrych wielosezonówkach pojeździsz po wszystkim - np te które mam Dunlop GRANDTREK TOURING A/S 225/70R16 103H .
Mam je od początku października i do tego czasu przetestowałem je już we wszystkich warunkach, błocie, śniegu mokrym (m.in. ostre podjazdy w górach) , świeżym kopnym śniegu (3 dni temu zasypało parking pod blokiem to jeszcze sąsiada na lince wyciągałem z zaspy bo ruszyć z miejsca nie umiał ), przejeżdżałem przez głębokie kałuże na drodze,autostradzie no i oczywiście na suchej nawierzchni.
Jeszcze pozostaje sprawa żywotności ta wiedza przyjdzie z czasem.
Pozostaje jeszcze kwestia finansowa, przechowywanie 2 kpl kół/opon no i czas na przekładkę
Nie mówię że nie miałem oporów co do wyboru ale poszukałem, poczytałem no i kupiłem.
Podkreślam że jest to moja indywidualna opinia na temat w/w modelu opony dodatkowo plusem jest napęd 4x4 - to nie podlega dyskusji.
Nie wiem jak one się sprawują w napędzie na jedną oś.
Ale to nie tego dotyczy ten temat :)
--- Koniec cytatu ---
Możesz mi podpowiedzieć gdzie mogę je znaleźć w dobrej cenie? mam takie dwie na tylnych kołach i chcę dokupić na przód te same.
Arni71:
Znalazłem je na necie, jest parę sklepów z oponami (szukałem po modelu na Nokaucie) ale teraz nie będziesz miał dobrej ceny :( ja za swoje dałem 470 za sztukę a ostatnio widziałem je po 560 :(
kkorbik:
--- Cytat: "ROTHMANS" ---Witam
Dzisaj musiałem dopompować powietrza do opony i nie wiedziałem na ile mam dmuchać :mrgreen:
Wlepkę jakąś mam ale po Włosku :-?
Czy ktoś może powiedzieć jakie ciśnienie powinno być w oponach ?
Koła mam standardowe 225/70/16
edit: tytuł
[ Komentarz dodany przez: IgoReCzeK: 2012-03-09, 11:46 ]
Tagowanie tematu.
--- Koniec cytatu ---
Witka,
mam takie same laczki i pompuję 2,30 idealnie jak dla mnie jeśli chodzi o komfort jazdy
zahir:
--- Cytat: "Arni71" ---Znalazłem je na necie, jest parę sklepów z oponami (szukałem po modelu na Nokaucie) ale teraz nie będziesz miał dobrej ceny :( ja za swoje dałem 470 za sztukę a ostatnio widziałem je po 560 :(
--- Koniec cytatu ---
Tak, są też po 490 + koszty przesyłki, tak więc zakupię :)
Nawigacja
[#] Następna strona