Forum > i40 VF
[i40 VF] stukanie i uderzanie na kierownicy, trudna diagnoza
waszek_rmc:
Pajaro, jaki masz przebieg? Co masz dokładnie za stuki i kiedy? Ja na postoju cisza, za to jadąc po „kocich łbach” to mam wrażenie ze trzymam nie kierownice a pusta taczke. Takie jakby luzy... Nie mam okazji często po takiej drodze jeździć ale irytuje sam fakt.. pare postów wcześniej dałem link do manualna naszych wschodnich sąsiadów... ale nic na razie z tym nie ruszyłem. Ta gwiazdka za co jest odpowiedzialna?
Pajaro:
Przebieg 140 tys. Na postoju podczas kręcenia kierownicą słychać stukanie z okolicy kolumny kierowniczej. Dodatkowo podczas skręcania przy większych prędkościach kierownica nie działa płynnie tylko przechodzi jakby stopniowo. Na szarpakach żadne luzy nie powychodziły, aczkolwiek z tego co wiem to dopiero po zdjęciu końcówek drążków może się okazać że jest luz. Wcześniej był poruszany temat tej gwiazdki która znajduje się w silniku napędzającym wspomaganie. Wyszperałem na rosyjskim forum że u nich była akcja serwisowa z wymianą tego elementu.
Jacek72:
I jak tam Jarecki- wymieniałeś ten gumowy elastyczny łącznik? Łatwo się to wymienia?? Dużo roboty?? A może ktoś inny już wymienił...
Tak dla wszystkiego i ja to kupiłem, zastanawiam się czy wymiana jest bardzo skomplikowana..
Pajaro:
Jestem po wymianie tego małego ustrojstwa kupionego w FOX Rzeszów- 6 godzin zabawy ale efekt osiągnięty.
Nie ma już stukania podczas obracania kierownicą na postoju, nie wyczułem też luzu na kostce brukowej.
Podjadę do mechaników którzy chcieli mnie naciągnąć na regenerację maglownicy...
waszek_rmc:
Czyli luzy na nierównej nawierzchni tez są od tego ustrojstwa... ja nie mam odgłosów na postoju, za to luzy na kostce już tak... dobrze wiedzieć.
Nawigacja
[#] Następna strona