Forum > i40 VF

[i40 VF] stukanie i uderzanie na kierownicy, trudna diagnoza

<< < (12/29) > >>

waszek_rmc:
To czekam za relacja, w opisie było żeby zdjąć tylko plastik pod kierownica i tam jest poduszka kolanowa - trzeba uważać. Podobno wtedy jest dostęp.  Chłopaki/sąsiedzi maja wszystko obcykane... ruskie forum to skarbnica wiedzy ;)

Przemek:
Witam, byłem dzisiaj w serwisie i rzeczywiście nie sprzedają tego małego gumowego sprzegiełka (56315-2K000FFF) do wspomagania kierownicy. Podobno jest to element do napraw serwisowych i maja zakaz sprzedaży tych części. Szkoda bo z chęcią bym ten element wymienił :-(

[ Dodano: 2017-11-06, 18:32 ]
Właśnie przeglądałem gdzie się stosuje tą zębatkę i w żadnym opisie nie ma że ona pasuje do i40 więc zgłupiałem czy ona tam jest czy coś innego. Może ktoś wie na sto procent?

siemaniec:
Jak w serwisie Hyundaia nie sprzedają to trzeba spróbować w serwisie Kia. Jest dokładnie taka sam część i o tych samych numerach.
Tu masz film z Sonaty (amerykańskie I40).
//www.youtube.com/watch?v=D7k17LIy6B0
waszek_rmc dodał zdjęcia gdzie można podregulować śrubą na kolumnie kierowniczej. Miałem to zrobić w sobotę, ale jest tam ciężki dostęp. Zorganizuję gdzieś tą gwiazdkę (56315-2K000FFF) i zrobię to za jednym zamachem.

kosmos2011:

--- Cytat: "Przemek" ---nie ma że ona pasuje do i40
--- Koniec cytatu ---

http://hyundai-i40.com/showthread.php?t=751
.

waszek_rmc:
I jak tam? Ktoś coś zdziałał? Ja tak jak pisałem miałem objawy na nierównościach, kiera w miejscu chodzi cichutko. Ale... może to dziwne, specjalnie czekałem 2 tyg by to potwierdzić. Po zmianie opon na zimowe (nokian wr a3) jak ręka odjął.... Wszystko wydaje się już byc „normalne”. Ciekawe na jak długo ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej