Forum > i40 VF
[i40 VF] stukanie i uderzanie na kierownicy, trudna diagnoza
waszek_rmc:
Cos znalazłem:
https://hyundai-i40.ru/forum/showthread.php?t=240&page=12
Wg opisu jest jakaś śruba, mozna ją dokręcić nie wyjmując kolumny kierowniczej... Tylko jak i gdzie się do niej dostać?
siemaniec:
Ktoś coś już wie co tak stuka? Mam to samo i zdrowo to irytuje. W zawieszeniu mam wszystko ok.
waszek_rmc:
Ja jeszcze to mam, nie walczyłem nic oprócz opisanej wcześneij rozmowy z mechanikiem i znalezieniu na rosyjskim forum tego opisu... rzadko jeżdzę po kocich łbach więc mnie to nie irytuje... na drodze jest ok, aczkolwiek przy 120 mam drżenia kierownicy - wmawiam sobie na razie, ze to opony, zobaczę na zimowych. Byłeś moze z tym ASO podczas gwarancji?
siemaniec:
Ogólnie to wczoraj coś tam poklęczałem i pomacałem. Skupiłem się na kolumnie kierowniczej, bo podwozie wyszarpane i zero luzów. Muszę zdjąć wszystkie plastiki pod kierownicą i będą szukał luzu. Obstawiam górny krzyżak, że tam jest jakiś luz. W ASO nie byłem, w sumie to nie mam już gwarancji. Samochód przywiozłem w kwietniu z DE.
Alfred:
Nie wiem czy mam to samo co wy mowicie ale jak mi ostatnio w serwisie zmienili polozenie kierownicy, to jak wracalem to nie wiedzialem co sie dzieje. Przy predkosci powyzej +40km\h zaczelo mi halasowac gdzies od kierownicy. Takie stukanie. Pare razy sie zatrzymywalem bo nie wiedzialem co jest grane. Zmienialem polozenie kierownicy i dopiero jak ja do gory na maxa dalem i docisnolem to sie uspokoilo. W tej pozycji nic nie slychac ale jakbym chcial zmienic to nie da rady wytrzymac. W ASO jak sie o to zapytalem to gosc zrobil wielkie oczy i stwierdzil ze nigdy nie slyszal o czyms takim.
Nawigacja
[#] Następna strona