Forum > i40 VF

[i40 VF] stukanie i uderzanie na kierownicy, trudna diagnoza

<< < (6/29) > >>

waszek_rmc:
Auto mam od 3 tys km, nie wiem kiedy były wymieniane. Guma już sparciała, wiec mogły mieć trochę km

srbastek:
Miałem podobną sytuację, tylko w i30. Wymienili mi sworzeń wahacza, ale dalej stukało. Na stacji diagnostycznej wszystko ok. A okazała się jedną śrubą w kolumnie mcpersona za słabo dokręcona.

waszek_rmc:
Objaw cały czas jest. Tak jakby kolumna kierownicza była kiepsko odkręcona. Dzień uczucie...

ŁukaszZaremba80:
Witam.

KOledzy mam to samo - tluczenie na kierownicy na kocich lbach, torach kolejowych, drobnych nierownosciach. lekkie stuki za kierownica podczas szybkiego krecenia lewo-prawo. Dodatkowo straszne trzesienie sie kierownicy podczas przejazdu po takich nierownosciach. Czasem drgania kierownicy podczas jazdy, ale tylko wtedy kiedy lekko skrece kierownica leciutko w lewo albo w prawo... jak jest idealnie na srodku nie ma wibracji...
i teraz uwaga... maglownica wymieniona, jeden krzyzak w kolumnie kierowniczej takze... tarcze proste nic nie obciera o klocki. Opony wywazone. dalej bez zmian.

Mechanicy w ASO tiwedza ze zawieszenie sztywne i brak luzow na drążkach kierowniczych.

Co radzicie???

waszek_rmc:
To, że to nie jest maglownica dowiedziałem się od serwisu, gdzie auto zawsze robię (nieautoryzowany). Maja 2 i40 na wynajem i serwisują je u siebie - obie mają to samo :) wyjmowali, oglądali i nic nie znaleźli.
Ja bardziej jestem skłonny stwierdzić, że to coś z mocowaniem kolumny kierowniczej w kabinie... Może tam jakaś śruba jest, albo coś...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej