Forum > i40 VF
[i40 VF] stukanie i uderzanie na kierownicy, trudna diagnoza
Alonzo_:
Jak ktoś ma problem z dziwnymi stukami/odgłosami na wysokości kierownicy, bardziej po lewej stronie auta, dochodzącymi jakby spod kierownicy podczas jazdy po dziurach to prosze zrobić mały test - podnieść kierownice maksymalnie jak się da do góry - docisnąć ku górze jeszcze podczas blokowania i tak pojeżdzić po nierównościach nasłuchując objawów. Ciekaw jestem czy ktoś usłyszy róznicę....
waszek_rmc:
A co dokładnie sugerujesz? Ja na piątek jestem już umówiony na wymianę końcówek, w sumie to już podczas weryfikacji przy zakupie w serwisie coś napominali. Jeżeli jest poprawa jak mówisz,to co to może byc?
Alonzo_:
Ja u siebie miałem taki dziwny dźwięk takiego luźnego metalicznego tłuczenia się na drobnych, konkretnych nierównościach (gąsienice po maszynach budwlanych na szutrze, drobne czeste dziury). Sprawdzane wszystko i w ASO (ale tam niczego nie znajdą jak palcem nie pokarzesz) i na zwykłej stacji diagnostycznej i niby wszystko OK. Mam problemy z plecami i od jakiegoś czasu jeżdże z fotelem max do góry podniesionym i do tego ustawiłem sobie kierownice jak wyżej napisałem i ....w pewnym momencie zauważyłem jadąc po nawierzchniach co zawsze , że jest cicho. Zacząłem to analizować wszystko, przysłuchiwać się i faktycznie znikneło to tłuczenie sie metaliczne. Je wyraźnie było słychać gdzieś za kierownica , myslałem już że może kolumna ale na dziś muszę zdjąc plastiki pod kierownica i zobaczyć czy tam cos luźnego na drążku nie ma w mocowaniu albo na krzyżaku. Tak lokalizuje na dziś problem- mocno uniesiona kierownica tam kasuje jakiś luz.
Zobaczymy jak dalej i co po rozebraniu tego wyjdzie.
waszek_rmc:
Jestem po wymianie, stare końcówki luzów dużych nie miały, były wybite - na złe wymiana nie wyszła. Po poprawnym ustawieniu komputerowym zbieżności - brak myszkowania, auto prowadzi się pewniej jak przed wymianą. A co do stuków? Hmm, pojechałem na "kocie łby" i jest poprawa, ale czy jest idealnie? Żadnych luzów nie stwierdzono, najgorsze są płyty betonowe - gdy sa nierówne, wtedy coś czuć, ale już nie tak jak wtedy. Patent z podnoszeniem kiery - nie robi różnicy. Podsumowując - nic nie wali, nic nie stuka. Czasem coś da się odczuć, ale jest lepiej o jakieś 60% do tego co było. Zobaczymy jak się rozwinie, luzów w układzie kierowniczym nie ma
Alonzo_:
A jaki przebieg miałeś na końcówkach starych?
Nawigacja
[#] Następna strona