Forum > i40 VF

[i40 VF] stukanie i uderzanie na kierownicy, trudna diagnoza

<< < (23/29) > >>

Duro:
W moim przypadku występowały stuki w kierownicy i jej drżenie przy hamowaniu. Wymieniłem tę gwiazdkę w kolumnie i teraz mam ciszę, nic nie stuka, ale drżenie kierownicy nie ustało. Obstawiam tarcze hamulcowe, niebawem będę wymieniał. Przy okazji wielkie dzięki dla musi23  ;-)  za wrzucenie fotek, są bardzo pomocne. Dodam, że ja odkręciłem jeszcze tablicę z bezpiecznikami co ułatwiło mi dostęp do silniczka wspomagania. Czas robocizny to 2 godz, ale radość z ciszy w aucie bezcenna  :-) :) :-D

mikolaszek123:
U mnie roznież wymiana gwiazdki rozwiązała problem. Przebieg 147 tyś. Sprzęgiełko kupiłem w hurtowni z częściami także myślę, że spokojnie wszędzie jest do ściągnięcia. Dzięki wielkie musi23 za wrzucenie zdjęć. Sprawę spokojnie można samemu ogarnąć. ASO w Katowicach wymienia za 600zł bez gwiazdki, którą trzeba samemu dostarczyć.

arti_100:
Do osob ktore wymienily ta gwiazde. Czy robiliscie adaptacje komputerowa do tej części? Dzwonil mi mechanik ze koszt wymiany to 600 zl poniewaz trzeba po wymianie gwiazdy zrobic adaptacje do abs itp.

[ Dodano: 2019-10-15, 16:36 ]
No i podobno jak sie nie zrobi adaptacji to auto bedzie sciagac w lewo lub prawo.

MK33:
Panowie, dziś byłem u znajomego mechanika. Przeglądnęliśmy cały układ zawieszenia. Wszystko jest ok. Jednak podczas jazdy po dziurawych drogach czuć stukanie na kierownicy. Mój i40 to model z 2015 roku. Czy w nich też występuje ta gwiazdka?

noah61:
Przyczyną napewno jest ta gwiazdka. U mnie objawy były te same, oo wymianie problem z głowy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej