Forum > i40 VF

[i40 VF] stukanie i uderzanie na kierownicy, trudna diagnoza

<< < (22/29) > >>

musi23:
Witam, na 100% masz wybite gumowe sprzegło elektrycznego wspomagania kierownicy.
Możesz je kupić w za około 30zł ja kupiłem w fox rzeszów w sumie tylko tam mieli a szukałem chwilę.  
Ale do setna problemu ..
Wymieniałem to s dni temu stukało tak jak u ciebie ... jak zgasisz auto nie działa wspomaganie elektryczne to stuków nie masz pewno ... Mechanik zaśpiewał min  200zł za robociznę.. mi to zabrało niecałe 3 godziny.  :mrgreen:
co potrzeba :gumowe sprzęgło , śrubokręt ,płaski ,krzyżak , coś do podważenia plastiku, nasadki 1/4cala długie 10,12,13 , krótka 14, latarka , kawałek taśmy, i chęci  :mrgreen:
na dole fotki z wymiany..
nie umie ich inaczej tutaj zamiescić

1
1.1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

miko:
Pytanie do musi23
Czy ty posiadasz parktronik?
Czy moze być różnica w układach kierowniczych ?
Bo oczywiscie objawy jak u ciebie.
Jaki masz przebieg, bo ja 170kkm?
Pozdrawiam

musi23:
Nie posiadam. Przebieg 120tys . To wada fabryczna tych aut że wyrabia się ta guma.. układ podobny to ten silnik kręci kierownicą w autach samoparkujacych.

zwiro30:
Witam. Chciałbym zapytać czy komuś uszkodzenie tego koła zębatego towarzyszyło trzęsienie kierownicy podczas hamowania? Otóż mam stuki pod kierownicą wyglądające na uszkodzenie tej zębatki, no i problem z trzęsieniem auta podczas hamowania. Teraz nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy jedno z drugim ma jakiś związek? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pequeno:
Nie byłbym taki pewny, że to wina tego kółka zebatego. U mnie w aucie też były stuki na kierownicy (przy szybkim kręceniu w prawo i w lewo). Dostałem się do tego kółka i nie to było przyczyną tego stukania.  Kółko było jak nowe (wtedy przy przebiegu 120tkm). Przyczyną tego stukania były wybite drążki układu kierowniczego. Zacząłbym raczej od tego. A jak samochadem trzęsie przy hamowaniu, to raczej typowałbym tarcze hamulcowe. Też to przerabiałem.
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej