Forum > i40 VF
[i40 VF] stukanie i uderzanie na kierownicy, trudna diagnoza
k.emil:
--- Cytat: "Przemek" ---Mam do sprzedania gumowa gwiazdke do kolumny kierowniczej. Jak ktos zainteresowany to prosze o kontakt. Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
WITAM! czy temat tzw gwiazdki jest aktualny? jestem zainteresowany!
Pajaro:
k.emil, w Rzeszowie w sklepie FOX dostaniesz ją od ręki
Maucinek:
W tym tygodniu pojawiły sie u mnie stuki w z przodu auta.Najpierw cicho ale dość szybko zaczęły być bardzo głośne i dokuczliwe. Dokładnie takie jak opisane w pierwszym poście. Wizyta u jednego mechanika i test na podnośniku nic nie wykazał. Pojechałem jeszcze na stacje kontroli pojazdów i test na "szarpakach". Diagnoza: luz na lewym drążku stabilizatora. Cieżko to zdaignozowac jak samochód jest na podnosniku, i opuszczine koła powoduja naprezenie elementów zawieszenia. Drążek wymieniony. W aucie zapanowała cisza
Rudjano:
Siemanko od jakiegoś czasu w mojej i40 czułem na kierownicy delikatne stuki, po 2 tygodniach zmieniło się na już głośne wszystko słychać w kierownicy, a pod spodem cisza pojechałem na jedna stacje powiedzieli ze wszystko ok ... pojechałem na drugą to lewy drążek jest delikatnie luźny a na trzeciej ze to musi być coś z kolumną kierowniczą prawdopodobnie krzyżak, dla ułatwienia wstawię filmik
//www.youtube.com/watch?v=EUkaySezScQ
proszę o pomoc
Pozdrawiam ciepło
siemaniec:
Mam to samo. MI się wydaje że to maglownica tak wali. Ale jeżdżę już z tym 2 lata i się przyzwyczaiłem.
Nawigacja
[#] Następna strona