Forum > i20
[i20 PB] Zawieszenie
MagdaK:
Wiec
Sytuacja sie wyjasnila, napisalam maila do Hyundai españa i w ciagu trzech godzin zadzwonili zeby wskazac nam inny dogodny serwis ktory nam odpwoiada. Po 3 dniach zadzwonili ze czekaja na wycene z tego wskazanego serwisu. Po kolejnych 4 dniach zadzwonil serwis ze maja autoryzacje na naprawe w ramach gwaracji. Czekam tylko az dojda do nich czesci i jade na wymiane.
Pozdrawiam
PS.
To ze wczesniej twierdzili ze stracilam gwarancje okazalo sie interpretacja ASO a nie Huyndaia.
Jacaw:
--- Cytat: "MagdaK" ---napisalam maila do Hyundai españa i w ciagu trzech godzin zadzwonili
--- Koniec cytatu ---
To fajnie, że sprawa się wyjaśniła, ale tak z ciekawości, czemu pisałaś do Hyundai Espana ? Swoją drogą ciekawe, że oni potrafili po 3 godzinach oddzwonić, a Hyundai Polska kompletnie olewa wysyłaną do nich korespondencję.
de_assis:
Mieszka w Hiszpanii więc tam pisała chyba : )
MagdaK:
WItam
Wiec zgodnie z umową informuje jak się skonczyło.
Wiec we wtorek zadzwonili z salonu w Cartagenie że mają części i mogę przyjechać.
Wczoraj o 9 odstawiłam samochód gdzie czekał gotowy nowy ( przebieg 8000 km ) i30 jako autko zastepcze. Kwota za wynajem na czas trwania naprawy 0€.
Dzisiaj o 11 odebrałam samochodzik.
Wymienieono ramę pomocnicza ( inni nazywaja to sankami ), wahacze i wszystkie śruby jake przy tym były. Zrobiono zbieżnośc i teraz wszystko jest OK.
Z tego co mi powiedziano cześć ma zostać wysłana do centrali a nie kompetentny serwis dostanie po uszach juz maja zarządzona kontrole.
Pozdrawiam
Nawigacja