Forum > i30 FD
[i30 FD] obroty nierówne zimny diesel 1.6 crdi 85kw 2010rok
Omen:
--- Cytat: "konradek" ---
--- Cytat: "slabylepszy" --- ale po dodaniu gazu problem znika, czy to moze byc jakosc paliwa dodam ze tankuje na shell. problem pojawia sie sprodycznie
--- Koniec cytatu ---
stawiam na świece żarowe
--- Koniec cytatu ---
Popieram opcje świec, miałem tak samo i serio 2-3 stopnie różnicy potrafiły zrobić różnice że palił równo i bez problemu. A przejechane miałem 30 pare tyś. z czego ledwo z 10 było mojego autorstwa.
slabylepszy:
dzieki drodzy forumowicze jak wyminie swiece to dam post czy problem ustąpił
mechsio:
witam, czy pomogła wymiana świec? Ja mam podobnie ale dzieje się to tylko gdy temp. na zewnątrz jest > 18 stopni. falowanie obrotow od 850 do 1100 pare sekund i trzesie silnikiem. Po chwili ustaje...
slabylepszy:
mechsio i co udalo ci sie cos zrobic
[ Dodano: 2016-09-27, 06:41 ]
masz jakas diagnoze
mechsio:
Nie, nic aktualnie nie robię z tym. Jak widać i czuć temperatura spadła i objaw nie występuje - dziwne nieprawdaż? Nie wydaje mi się, że by to były świece. Silnik zapala "na dotyk". Chodzi jak w szwajcarskim zegarku. Jak znowu wrócą temp > 18 stopni i będzie telepało to zlece czyszczenie egra i sie zobaczy ale to chyba za rok dopiero. A i dodam, że aktualnie jest na liczniku 61 500km. Zakupiłem na jesieni w tamtym roku przy 48 000km a objaw zauważyłem koło maja więc ewidentnie dzieje się to tylko jak jest "ciepło" na "zimnym silniku" tylko przy pierwszym odpaleniu :-0 - paranoja
Nawigacja
[#] Następna strona