Forum > i30 FD
[i30 FD] obroty nierówne zimny diesel 1.6 crdi 85kw 2010rok
slabylepszy:
teraz chłodniej i objawy tez ustąpiły
domin.wil:
U mnie w 1.6 CRDI 90 KM jak tylko spada temperatura problem falowania chwilowego obrotów zanika. Jak tylko temperatura jest w okolicach 16-18 st C to problem falowania powraca na zimnym silniku. Trwa to dosłownie chwile i/lub po dodaniu gazu falowanie znika. Moja teoria dotyczącą tego ze poniżej pewnych temperatur problem nie istnieje jest taka, że przy niższych temperaturach auto odpala sie na tzw. ssaniu-z wyższymi obrotami i problemu nie widać. Gdy się robi cieplej ssanie jest mniejsze i falowanie się pojawia. Nie rozszyfrowałem niestety przyczyny falowania. Przypuszczam, że to może być wina uszkodzonego popychacza hydraulicznego. Ale teoria nie poparta póki co. Jeśli ktoś ma podobny problem i stoi przed dylematem wymiany popychaczy to niech się prosze odezwie :).
2019.11
Problem rozwiązany!
Moja teoria (a właściwie jednego ze speców mechaniki sam. ) okazał się tylko teorią. Rzeczywistość okazała się zaskakująco inna. Otóż wszyscy mechanicy rozkładali ręce i mówili, że może to a może tamto nikt nie wpadł na konkretne rozwiązanie lub porostu okazali się nierzetelni. Mechanik zmieniony. Kolejny okazał się szczególarzem pomierzył świece zrobił test przelewowy i okazało się, że dwie świece spalone a dwa wtryski lejące. Dodam tylko, że auto zawsze odpalało od strzała. Po wymianie świec i czyszczeniu na myjce ultradźwiękowe wtrysków problem z falujacymi obrotami powyżej 18 st Celsjusza zniknął. Auto obecnie jest garażowany w temp. 18 stopni i poranny rozruch nie powoduje falowania. Gdyby ktoś borykał się z podobnym problemem sugeruje sprawdzić świece i wtryski. Powodzenia.
Nawigacja