Forum > i30 FD
[i30 FD] System EPS
adrianc90:
--- Cytat: "karol0773" ---W takim razie co ma zamiast ESP? 😂😂 DTC? Producent stwierdzil, po co komu trakcja? :D U mnie w i30 z 2008 roku nie ma przycisku a esp jest, u kumpla w i30 z 2009r tak samo. Strzel ze sprzegla przy 6 tys obrotow na mokrym i bedziesz wiedzial ze to masz jak zacznie ci calym przodem auta walic :)
--- Koniec cytatu ---
A co musi mieć ESP bo inaczej go na ulicę nie wypuszczą? W i30 standardem ESP na pewno nie było. Od któregoś roku było obowiązkowe w UE jak ABS ale wydaje mi się, że to było później. Trochę dziwne dla mnie, że jedne auta miałyby mieć ESP a nie mieć przycisku a drugie ESP z przyciskiem. Jedyne logiczne wytłumaczenie jest takie, że koreańskie nie miały przycisku a w czeskich już dali, ale to tylko przypuszczenie pewien nie jestem.
asterix:
Ja mam rocznik 2008 produkowany w Korei,i przycisk ESP jest.
inprogs:
A ja mam 2011 z czech i nie ma :D Już sie doczytałem na różnych forach że jak nie ma przycisku to nie ma szans na ESP
arni_23:
Jak nie ma przycisku do dezaktywacji to nie ma ESP.
w moim nie ma ESP a mam 2011 ro z Czech, nawet się cieszę.
Podobno jest BAS, wspomaganie nagłego hamowania, ale coś słabe, w Citroenie było bardziej wyczuwalne. Jak tylko nagle zabrało się nogę z gazy i wcisnęło hamulec, to pasy blokowało.
EPS, to jak już wspomniano wyżej, elektryczne wspomaganie układu kierowniczego.
kosmos2011:
W celu rozstrzygnięcia co tam pod maską piszczy proszę tutaj http://hyundai.afora.ru/eur/ wpisać numer vin i już będzie wiadomo bez snucia domysłów.
Nawigacja
[#] Następna strona