Forum > Tucson JM

Tylne zawieszenie- kultura pracy

<< < (2/4) > >>

adam1978:
Przerabiałem już ten problem ,szarpaki, fachowcy itp. Wymień gumy na stabilizatorze koszt 10 zł zamiennik, ok 20 oryginał.Problem zniknie gwarantuję. Wymiana banalnie prosta dwie śruby. Pozdrawiam.

marcin899:
w piatek jestem umówiony, zobacze co to bedzie :)

[ Dodano: 2016-07-01, 12:44 ]
po wymianie wszystkich 4 gum na stabie (blue print, podobno febi w srodku) nowe gumy są bardzo ciasne.
poprawiła sie kultura pracy zawieszenia, znikneło największe "rozklekotanie"
coś tam minimalnie slychać, ale to chyba bardziej plastiki i słabe wyciszenie (chyba zerowe) bagażnika i podłogi pod nim. o ciszy rodem z mercedesa c/e klasy i A6 mozna zapomnieć :)

ogólnie zmiana na spory plus, mimo że  stare gumy nie wykazywały luzów itp.

Dzieki Adam :-)

pablomaxim:
adam1978,  czy podczas wymiany gum stabilizatora ( tył ) trzeba podeprzeć stabilizator np. lewarkiem czy też wystarczy tylko odkręcić śruby  i wymienić gumę?

Edit:

Dzisiaj wymieniłem gumy stabilizatora i łączniki. odpowiadając na swoje wcześniejsze pytanie: Wystarczy odkręcić śruby mocujące gumy - nie trzeba niczym podpierać.
W łącznikach  dolne śruby niestety musiałem potraktować szlifierką. Górne  odkręciły się bez problemu.
Głuche stuki ustały pomimo , że stare gumy wydawały się dobre a na łącznikach nie było czuć luzu. Zobaczymy jak długo taki stan się utrzyma.

marcin899:
Dalej puka.... juz chyba będę się musial męczyć z tym autem parę lat,

rafaelst:
Zobacz jeszcze mocowanie amortyzatorów. Te od góry elementy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej