Forum > Tucson JM
Tylne zawieszenie- kultura pracy
marcin899:
Witam.
tak wiem, wałkuje ten temat od dawna= a dokładniej delikatne pukanie z tyłu.
zero luzów, zaciski smarowane, wszystko sztywne, bagaznik nawet cały opróżniałem, ciśnienie w kołach 2.1, auto sprawdzane i nic, nie mozna znaleźć przyczyny.
zaczynam się zastanawiać czy prosty wielowachacz plus słabe wyciszenie bagaznika nie daje efektu pukania> w sensie ten typ tak ma? jedynie mam wrazenie ze przy mocnym obciązeniu tyłu (2 pasazerów) jest ciszej.
brak mi juz pomysłu, tuleje pływające nowe, łączniki nowe, hamulce tył całe nowe, amory nie wylane....
pede78:
Powiem tak, że jak kupiłem auto od poprzedniego właściciela to widać, że miał podobny problem i wykleił bagażnik taśmą amortyzującą. Wykleił tą część otwieraną między bagażnikiem a kołem zapasowym.
A dokładnie jaki masz dźwięk?
marcin899:
Gluche delikatne pukanie jak od zużytych gum/liczników staba
Jezdzilem bez tej klapy i nic nie pomoglo
pede78:
a jakoś regularnie ci stuka? czy przy nierównościach? pod obciążeniem? w jakimś zakresie obrotów? Pozdr
marcin899:
silnik i obroty nie maja żadnego wpływu, dzieje się przy rożnych prędkościach.
nie puka na kostce brukowej ani na progach zwalniających.
puka na poprzecznych nierównościach (czyli wyglądających jak progi zwalniające, np zapadnięte łączenia asfaltu) oraz na skupiskach nierówności- czyli jak dziury sa obok siebie itp, na pojedynczych dziurach jest cicho)
mam wrazenie ze przy mocnym obciązeniu tyłu (2 pasazerów) jest ciszej.
[ Dodano: 2016-06-04, 17:58 ]
gumy i odboje są w bardzo dobrym stanie, w kielichach sprezyn brak kamieni itp
może (powtarzam MOŻE) delikatne zsunięcie osłon z odnojami w doł troche pomogło, ale jesli pomogło to tylko troche...
wydech sztywny, brak oznak hałasu
Nawigacja
[#] Następna strona