Forum > i20

[i20 PB] Wysokie obroty silnika po uruchomieniu

<< < (2/2)

x_muza:
Cały czas ta sytuacja  wzbudza mój niepokój, ponieważ hondzia, prawie z identycznym motorkiem pracuje zupełnie inaczej. Wysokie obroty  zimnemu silnikowi, raczej mu specjalnie nie służą. Wobec tego dzisiaj odstawiłem auto do ASO. Jestem ciekawy, co chłopaki z ASO wymyślą.

psyche:
Zaraz po odpaleniu - 2000, ale to trwa chwilę, potem obroty spadają do ok. 1500, po nagrzaniu do ok. 800. Wszystko płynnie.

jozjag:
Tej zimy też raz mi zwariowały obroty przy -26 C - 2000 obrotów. Spadły dopiero po przejechaniu około 5-7 km ( nie wiem co było przyczyną i zdarzyło się tylko raz). Normalnie po odpaleniu 1500 obrotów po chwili w granicach 1000.

Kam-mil:

--- Cytat: "x_muza" ---Cały czas ta sytuacja  wzbudza mój niepokój, ponieważ hondzia, prawie z identycznym motorkiem pracuje zupełnie inaczej. Wysokie obroty  zimnemu silnikowi, raczej mu specjalnie nie służą. Wobec tego dzisiaj odstawiłem auto do ASO. Jestem ciekawy, co chłopaki z ASO wymyślą.
--- Koniec cytatu ---

I  co powiedzieli w ASO?
Moim zdaniem to normalne, jak jest zimno to benzyny chochluje się więcej, a gdzieś tą większą ilość benzyny trzeba spalić - stąd wyższe obroty. Kto jeździł maluchem i regulował ręcznie ssanie ten wie o co chodzi.

rafcio007:
w moim Hyundai i20 obroty zawsze byly maks 1tys, po nagrzaniu spadaly do 800.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej