Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] podświetlenie LED nóg z kluczyka lub drzwi
mayhem:
Witam,
Koledzy, może ktoś z was mi podpowie - chciałbym zamontować podświetlenie LED nóg. Jednak nie mam zielonego pojęcia gdzie się wpiąć by zapalały się i gasiły albo razem z żarówką drzwi albo z "obramówką" kluczyka.. :-| Normalna listwa LED, 12V. Od razu zaznaczę - prąd to wiem tylko tyle, że jak dotknę to boli :oops:
Miałem nadzieję, że jak zdejmę boczek to wepnę się w kable od żarówki - nie wypali to - prowadzenie kabla byłoby samobójstwem. Przycisk, który zapala żarówkę po otwarciu drzwi - to krańcówka, ze coś tam masa i że nie ma tu prądu i tak się nie da.. Szukanie ręczne kabla i kłucie też nie dało nam nic. LED pod "obramówkę" kluczyka - tam mi posprawdzał i też powiedział, że pod to LED się nie da - bo masa i coś tam.. i w sumie to nawet nie do końca w takim razie wiadomo jak samo podświetlenie kluczyka działa..
Panowie, bardzo proszę o pomoc, najlepiej w miarę prosto - wydrukuję i pokażę koledze - może on to zrozumie ;-) Ja już nie mam pomysłów. Kolega też się drapie po głowie..
Zależy mi na temacie - mój Maluch lubi zostawiać rzeczy gdzie się da i już nie raz w coś wdepnąłem.. :roll:
Z góry serdeczne dzięki!! :mrgreen:
kosmos2011:
fuszido:
Witam
To może podepnij się pod żarówki w drzwiach kable wchodzą w drzwi ale zanim tam wejdą przechodzą przez budę , przez to miejsce obok zawiasów drzwi z przodu w takiej gumie najlepiej przed tą gumą by się było wpiąć wewnątrz auta
Musi być w budzie rozprowadzona wiązka najprędzej ucieka pod kokpit
Aha i żarówka w boczkach drzwi pali się też jak niema kluczyka w stacyjce bynajmniej tak mi się wydaje więc i led-y by się zapalały przy byle otwarciu
mayhem:
--- Cytat: "kosmos2011" ---Obrazek
Obrazek
Obrazek
--- Koniec cytatu ---
Udało się wreszcie dosiąść do tematu - Młody daje w kość, drugi w drodze.. :) Serdecznie dziękuję za przesłane odpowiedzi! :->
Jednak okazało się, że schematy te nie są chyba do mojego samochodu - nie ma u mnie białego kabelka :( Znajomy posprawdzał, starał się wpinać i nie gra..
kosmos2011 masz może jakieś jeszcze schematy? Czy pomógłby Ci VIN samochodu? Mój dokładniej jest z grudnia 2003.
Załączam foto, jak wygląda to u mnie.
Z góry wielkie dzięki za dalszą pomoc!
kosmos2011:
To ma być czerwony przewód taki grubszy pin 9. Ten biały to nie miało być zaznaczenie konkretnego przewodu tylko strzałka miała wskazywać konkretną wtyczkę.
Nawigacja
[#] Następna strona