Forum > Tucson TL
Ile pali Twój Tucson?
marekj:
Dokładnie. Ja dojeżdżam do firmy ok25 km i zwykle mam spalanie w/g kompa ok 7.0, a jak się dpf dopala to w okolicach 8,5.
Kontrolki dopalania nie ma. Natomiast objawy to oprócz zwiekszonego spalania nie działa Stop&Go i po wyjsciu z auta czuć smrodek...
Maciu78:
--- Cytat: MikeyMike ---Witam,
Ja zauważyłem że od czasu do czasu mam zwiększone spalanie nawet o 1 l podczas jazdy ta samą trasą w taki sam sposób. Wtedy zauważam że pasek chwilowego spalania wskazuje spalanie ok 1 l nawet gdy mam wbity bieg np. 5 czy 6 i nie wciskam gazu (hamowanie silnikiem) . Miał ktoś podobną sytuację?
--- Koniec cytatu ---
Mam identycze odczucia. Codziennie jezdze ta sama trasa, dokladnie te same km. Czasami jade spokojnie - nie przekraczam 130km/h. Dojezdzam na miejsce i spalanie z odcinka 46km pokazuje 8,3. Nastepnego dnia jade jak szatan, 150-170 to norma. Dojezdzam na miejsce i co??? spalanie z odcinka 46km - 7,5.
Wytlumaczcie mi to bo nie oplaca mi sie jezdzic wolno ;)
kibic:
Coś w tym jest co mówicie. (tzn. nie o biciu sprzęgła przez wycieraczki ;-) tylko o wskazaniach komputera.
Komputer spalania chyba nie jest doskonały. Jestem pewien , że w poprzednim moim aucie można było mieć większe zaufanie do wskazań komputera.
golywojtek:
Moje spalanie waha się od 8.5 do 9,5 L
boxer:
dzisiaj trasa Ruda Śląska-Gdańsk, tempomat ustawiony podczas większości trasy na 160 kmh, średnie spalanie na odcinku 570 km to 10,5 l. silnik t-gdi dla jasności
Nawigacja
[#] Następna strona