Autor Wątek: Zawieszenie samopoziomujące.  (Przeczytany 3377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Janusz

• Gość
Zawieszenie samopoziomujące.
« dnia: 02 Grudzień 2008, 18:55:45 »
Witam,
Mam Santa Fe 3.3 L V6 2007 r 7 osobowe z USA.
Czy modele amerykańskie mają zawieszenie tylne samopoziomujące się gdyż nie ma w nich regulacji świateł przednich. U siebie zauważyłem, że obciążenie tyłu nie powoduje samopoziomowania. Tak więc czy brak takowego w modelach z USA czy ja mam uszkodzone. Zaznaczam, że samochód jest nowy, kupiony u delara Hyundaia w USA.
Dzieki za informacje.

Cendra

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudzień 2008, 08:36:50 »
Masz ksenony :?: Jeżeli tak to musi byc czujnik poziomowania świateł, gdzieś na tylnej osi

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudzień 2008, 09:44:06 »
Cytat: "Janusz"
Czy modele amerykańskie mają zawieszenie tylne samopoziomujące

Witam. Obawiam się, że nie. Ja borykam się z podobnym problemem. Prawda jest taka, że między naszymi samochodami jest 4 lata różnicy w dacie produkcji i trudno je porównywać bezpośrednio, ale ja u siebie nie miałem instalacji elektrycznej do poziomowania reflektorów przednich i śmiem twierdzić, że jest to przypadłość wersji amerykańskich. Poziomowania zawieszenia tylnego również nie ma. Druga sprawa, to w moim przypadku lampy były wymieniane z uwagi na brak europejskiej homologacji. I tutaj nie przykładano specjalnie uwagi do odtworzenia pełnego osprzętu do lamp ( z tego względu na ostatnim przeglądzie samochodu poprosiłem o obniżenie poziomu świecenia przedniego reflektora po stronie kierowcy ). Nie znaczy, że u Ciebie jest dokładnie tak jak u mnie, ale proponuję się nastawić na taką właśnie "niespodziankę". Pozdrawiam Igor.

Janusz

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Grudzień 2008, 23:35:48 »
Dzięki Wam za odpowiedzi.
Ksenonów nie mam i dlatego najpewniej nie ma poziomowania świateł.
Najprawdopodobniej tak jak przypuszczałem i potwierdza to Igor to amerykańce nie maja samopoziomowania zawieszenia.
Pozdrawiam
Janusz

hedal

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Grudzień 2008, 00:36:04 »
Witam. Z tym zawieszeniem sprawa wygląda tak, że nowy model ma samopoziomujące ale tylko w wersji siedmioosobowej, natomiast starsze modele nie były w nie wyposażone.

Pozdrawiam
Robert