Forum > i40 VF
[i40 VF] Wymiana oleju. Jaki olej wlewacie do silnika 1.7crd
ELETomek:
Ja używałem xado do skrzyni biegów. Po zastosowaniu jakość zmiany biegów na plus. W sensie chrupała, haczyła dwójka w M32. Może nie było idealnie ale nastapiła odczuwalna poprawa. Co dodatków do silnika jestem bardziej sceptyczny. Chyba wolał bym wlać olej z górnej półki.
Do silnika miałem chęć dodać olej Bischopa, potem ceratec liqui moly ale mi przeszło. Będę zmieniał nie długo olej w pandzie to chyba skuszę się na ten ceratec. Panda trochę na zimno mi głośno chodzi , zobaczę czy będzie jakaś poprawa
waszek_rmc:
--- Cytat: "MD13" ---ogólnie fushs jest dobry olejem. Ja mam i sobie chwale tylko że tego Fuchs Titan gt1 pro. Fuchs Race Pro C3 5W30 z tego co piszą jest bardziej pod rajdy czyli cięższe warunki pracy. Pytanie czy ci to się przyda i chcesz trochę dopłacić. Ja miałem od nowości zalanym Fuchs Titan gt1 pro i tego się trzymam. Jazda normalna miasto i jakieś wyjazdy z rodziną. Wystarczy :)
--- Koniec cytatu ---
Generalnie własnie nie będę dopłacał, w sumie dostałem taki voucher do wykorzystania po zakupie auta. Zrobie sobie zapasy na 2 wymiany (olej plus filtry) i z Fuchs moga załatwić coś takiego. Ceny wysokie, ale mnie to nie będzie nic kosztowało :)
MD13:
waszek_rmc jak masz za darmo to bierz. Olej bardzo dobry.
waszek_rmc:
Teoretycznie oprócz wyczynowej eksploatacji w opisie jest również że normalna również. Zatem chyba nie zaszkodzi? Nie będzie to „przedobrzenie”?
MD13:
Raczej lepsza ochrona ;)
Nawigacja
[#] Następna strona