Forum > i40 VF

[i40 VF] Wymiana oleju. Jaki olej wlewacie do silnika 1.7crd

<< < (8/23) > >>

weuek:
Polecę knecht, mahle, mann filter i bosch. Ceny tych pierwszych są często wyższe niż "oryginałów" (które to są przecież zamawiane u producentów filtrów, a nie wytwarzane bezpośrednio przez koncerny samochodowe).

waszek_rmc:
A na pierwszy montaż jakiej firmy idą? Przykładowo filtr paliwa knecht to 2/3 ceny oryginału, ale juz prawie połowa ceny bosch, gdzie cena jest wyższa niż oryginał (sprawdzone na fox.rzeszow)

weuek:
Z mojego skromnego doświadczenia wynika, że nie ma lepszych filtrów niż knecht/mahle (to jeden koncern). Ale hyundaia nie mam, więc nie wiem jakie do swoich pojazdów zamawia.

Tzw. "oryginały" mają zazwyczaj cenę z wysoką marżą, a to może być tylko przepakowany dowolny producent filtrów. I który to jest aktualnie to się lubi zmieniać, w zależności od tego kto da korzystniejsza cenę.

waszek_rmc:
No wydaje mi się, że knecht robi własnie pod pierwszy montaż... ciężko znaleźć u jednego sprzedawcy wszystkie filtry (powietrza, kabinowy, oleju, paliwa) firmy knecht..

[ Dodano: 2017-05-29, 20:29 ]
Albo MANN :)

waszek_rmc:
Ma pytanie co do tego filtru paliwa:

https://www.czesciauto24.pl/mahle-original/2679217

Skoro KNECT i MAHLE to ten sam producent, to skąd róznica 100 zł w tym samym filtrze?
Czy filtr za 65 zł może byyć dobry? Juz nie wiem sam jakiego producenta kupić

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej