Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Ogrzewanie - o co chodzi?
merenptah:
Ani tak ani tak. Powiedziałbym, że jak mu się chce a układ chłodzenia żyje własnym życiem. Raz wieje ciepło jak się nagrzewa silnik i w pewnym momencie zaczyna zimne a raz wieje zimnym by np. po 40 min jazdy wiać na 5 min ciepłym i znowu zimnym. :evil:
chudy607:
a jaka klima? automat, manual?
może świruje Ci siłownik odpowiedzialny za regulację temperatury w mieszaczu?
p.s.
gdyby odpowiedzialny był poziom płynu chłodzącego, to widziałbyś to na wskazaniu temperatury wody. tutaj wszystko ok?
merenptah:
Klima manual, właśnie zastanawiam się czy przypadkiem nie jakiś sterownik ogrzewania bądź nagrzewnica. Z płynem powinno być wszystko ok bo wskaźnik też jest ok...
Turtl:
Interesuje mnie czy już rozwiązałeś problem z ogrzewaniem ponieważ mam bardzo podobne objawy. U mnie nagrzewa się z silnikiem i po jakichś 40 min przestaje grzać mimo że klimatronik nastawiony na 28 st. z nawiewów leci zimne powietrze, po postoju na tyle krótkim, żeby silnik nie ostygł za bardzo przestaje grzać po jakiś 10 -15 min ponownej jazdy, czyli jak silnik osiągnie prawidłową temperaturę ...
zkit:
Typowy objaw zabrudzonego czujnika temperatury wewnętrznej w pojeździe. Od zabrudzenia nie chodzi wentylatorek w czujniki i źle mierzy temperaturę. Trzeba sprężonym powietrzem psiuknąć w krateczki na panelu klimy i się oczyści. Jeśli mocno zabrudzony, odkręcić wkręty pod popielniczką i wyjąć panel i dokładnie wyczyścić czujnik. Manual i zdjęcia zamieszczałem w innym temacie.
Nawigacja
[#] Następna strona