Autor Wątek: [ix35 EL] Wymiana grilla  (Przeczytany 42680 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ryba4

• Gość
[ix35 EL] Wymiana grilla
« Odpowiedź #60 dnia: 23 Kwiecień 2018, 21:16:10 »
byhlk
ja również bardzo proszę o relację, bo mega się nakręciłem. Taką relacją i kilkoma fotami z montażu dużo dobrego zrobisz ;-)

Offline AndrzejO

• Giełda
[ix35 EL] Wymiana grilla
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Kwiecień 2018, 21:38:19 »
Witam
Czekam na relacje z montazu, gdzies widzialem na yt operacje zakladania takiego grila i nie ukrywam ze zaskoczylo mnie to ze trzeba przedni zderzak zrzucac:(

Offline byhlk

• HKP
  • **
[ix35 EL] Wymiana grilla
« Odpowiedź #62 dnia: 01 Czerwiec 2018, 21:23:40 »
Troszkę było problemu z odkręceniem starego elementu. Udało się bez ściągania zderzaka niestety nie unikne tego przy montażu DRL. Jutro mam wesele, później urlop. Jak będę miał chwilę napisze co i jak.

Offline mfax

• Giełda
[ix35 EL] Wymiana grilla
« Odpowiedź #63 dnia: 02 Czerwiec 2018, 21:51:28 »
byhlk czekam cierpliwie :) a póki co udanego urlopu :)

Offline byhlk

• HKP
  • **
Mały poradnik
« Odpowiedź #64 dnia: 28 Czerwiec 2018, 19:59:20 »
Witam, troszkę czasu minęło... moja organizacja stoi na bardzo niskim poziomie :mrgreen:
Będę opisywał kolejne kroki z pamięci więc proszę traktować to jako podpowiedź a nie dokładną instrukcję.

Pod maską należy zdemontować górne mocowanie, trzyma się ono na dwóch śrubach oczkowych klucz 8-10mm, ośmiu "kołkach plastikowych" które zdemontowałem plastikiem do demontażu tapicerki.

Po ich odkręceniu pojawia się przeszkoda  :-/  Trzeba od środka odkręcić w zaznaczonych miejscach wkręty śrubokrętem PHILIPS "krzyżak"  odginając górny plastik odkręcony wcześniej.

Teraz ładnie z wyczuciem demontujemy poniższe elementy  ;-)

Jak widać, zderzak nie jest przystosowany do montażu "plug and play"  :roll:

Na poniższym zdjęciu zaznaczyłem miejsca w których "wywierciłem"  otwory na zatrzaski które są w nowym grilu. Elementy mocujące grill  zatrzasnęły się w zrobionych otworach i trzyma się to nawet solidnie.

Wygląda to fajnie, nie wiadomo jak z trwałością elementu ale czas pokaże. Pozdrawiam

Offline nomi9

• Giełda
[ix35 EL] Wymiana grilla
« Odpowiedź #65 dnia: 29 Wrzesień 2018, 21:26:20 »
Cytat: "Paweł K."
Dzięki nomi ale chodziło o ten grill którego dotyczy ten wątek. Taki sam tylko w chromie zamiast srebrny mat :)

javascript:void(0);

[ Dodano: 2018-09-30, 06:14 ]
https://www.aliexpress.com/?spm=a2g17.10010108.1000002.1.6435289bVUKsEf
Przepraszam za poprzedni tak jakoś wyszło.