Forum > Tucson JM
[Tucson] Problemy z rozruchem CRDi - EGR
kosmos2011:
Na wiosnę czas na generalne czyszczenie dolotu.
Zestaw naprawczy EGR 28400-27A00 http://www.bm-carparts.pl/produkt/1187,kia-ceed-zestaw-naprawczy-zaworu-egr
the-big-show:
A jeszcze zauważyłem jedna dziwna rzecz jakby krople wody w dolocie
Możliwe to żeby była tam woda
Bo z mojego technicznego wykształcenia wiem ze woda pod tłokiem to problem
Piotrek79:
Krople wody to jeszcze nie tragedia, może powstały od różnicy temperatury.
Żeby korby i tłoki poszły to musiał by zaciagnac przez dolot(głęboka kałuża itp)
[ Dodano: 2017-01-26, 19:20 ]
Kosmos dolot do czyszczenia, czyli kolektor dolotowy,ic,rury ic coś jeszcze? Bo na wiosnę profilaktycznie chciałem się za to zabrać póki jeszcze nic się nie dzieje.
the-big-show:
A zapomniałem najważniejszym odczuciem jakie miałem przy pracy motorku to ze pracował jakby mu czujnik wału poszedł. Z takim falowaniem spotkałem się w moim kamiennym czołgu astrze 2 1.7 disel tylko tam jeszcze poszedł wtrysk i korbowód był szukany w polu żyta.
A z tą wodą tez tak zaczynam myśleć bo dolot poza tym był czyściutki a i kolego kosmos jak to czyszczenie dolotu to chodzi o cała instalację intercooler rury kolektor ssący?
A i dzięki kolego kosmos jutro dzwonię po komplet naprawczy bo te autko ma mojej rodzince trochę posłużyć.
walduso:
Opisane problemy są identyczne i jestem w trakcie kompletowania części: czujnik położenia wału korbowego i teraz jest pytanie czy zestaw naprawczy EGR czy zaślepić go. Pomocne rady mile widziane.
Nawigacja