Forum > Accent

[Accent LC] Nagły brak biegów

(1/2) > >>

f0rever:
Witam !
Niedawno dopiero co wraz z pomocą forumowiczów naprawiłem pompę paliwa, a Tu nagle następne problemy.....
Tak jak w temacie, jadąc ostatnio do domu, zjeżdżam ze skrzyzowania, chce zredukować bieg na 2 a tu nagle nie mam pod ręką żadnych biegów. Podczas jazdy nie słyszałem żadnego stuknięcia ani nic. Wjechałem pod kanał, sprawdziłem - wszystkie linki pracują, w kokpicie także.
Teraz moje pytanie do Was - gdzie szukać przyczyny ? Może to być coś poważniejszego w skrzyni biegów ?

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-02-14, 21:48 ]
Dodanie tagu do tematu.

lukaszl86ldz:
a samochód tracił Ci moc na jakimś biegu ?

[ Dodano: 2012-02-14, 22:07 ]
może wybieraki poszły czy jak to się tam nazywa , chyba że coś ze sprzęgłem ?

niestety znam ten ból

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=634

f0rever:
Właśnie samochód chodził cały czas tak samo, żadnej mniejszej mocy czy coś. A tak jak mówiłem, biegi straciły sie nagle, nie było żadnego dźwięku. Mogło sie cos w skrzyni odkręcić czy cos ? A co do wybieraków, jak by poszły, to zdaje mi sie, ze chyba biegi by były normalniie, a samochód by nie jechał na żadnym.

NieAmator:
Wypadł przegub z zabezpieczenie przy skrzyni biegów. Koszt naprawy ok 70- 90 zł;)

f0rever:
Hmm. tylko ze u mnie nie ma wg biegów, tzn nie da sie zadnego wbić, cala gałka biegów lata jak chce, jest cała luźna. To tez może byc przyczyną ten przegub z zabezpieczeniem przy skrzyni biegów ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej