Forum > Getz

[Getz TB] Długość wycieraczek

<< < (2/3) > >>

kosok:
Witam. Mam pytanie czy da się zmienić rozmiar wycieraczek z oryginalnych na np. 550mm / 400mm (przód) , czy jakoś tak, aby też pracowały z jak największą skutecznością oczywiście ;)  Zależało by mi na tym aby nie było takiej przepaści w długości pomiędzy wycieraczką kierowcy, a pasażera. Czy ktoś próbował zakładać taki komplet jak podałem zamiast polecanego przez Brt -600mm / 350mm
Co do tyłu to przyjmuje że rozmiar 400mm będzie idealny ;)
Pozdrawiam.

jmtotaszek:
To ja przy okazji podepnę się pod pytanie - czy takie zmienione wycieraczki nie spotkają się gdzieś na środku przedniej szyby? Nie będą o siebie ocierać, zahaczać?

kosok:

--- Cytat: "Brt" ---Osobiście postawiłem na rozmiar 600mm / 350mm. Uznałem, że kierowca powinien widzieć więcej. Nic nie obciera, wszystko pracuje prawidłowo.
--- Koniec cytatu ---

Andy:

--- Cytat: "Kurako" ---a propo wycieraczek, testowaliscie te wycieraczki bardziej wygięte?  bo ja mam jeszcze te standardowe pióra i myślę nad wymianą.
--- Koniec cytatu ---

Chodzi Ci np. o taką jak na tym przykładowym zdjęciu?
http://www.wycieraczkisamochodowe.eu/strona-kierowcy-nf450k-18450mm-hook-id-120.html

Jeśli tak, to ja takich używam (dokładnie Boscha) i powiem tak - to są najlepsze wycieraczki jakie miałem do tej pory. Nie mam z nimi żadnych problemów.

Zbyszek:

--- Cytat: "Andy" ---Jeśli tak, to ja takich używam (dokładnie Boscha) i powiem tak - to są najlepsze wycieraczki jakie miałem do tej pory. Nie mam z nimi żadnych problemów.
--- Koniec cytatu ---

Ja też.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej