Forum > i30 FD

[i30 FD] Kontrolka oleju gasnąca po chwili Hyundai 1.6 CRDi

<< < (2/5) > >>

bobekos:
Ogólnie to odpalam auto przekręcając pozycję o 1 i dopiero odpalam. Tak jest że jak odpalę to nie gasną wszystkie na raz tylko po ok. 2-3 sek. Raczej nie powinieneś się obawiać bo to chyba normalne :)

kaku:
Dzwoniłem do serwisów. Jedni mówią że jest OK, drudzy że powinny gasnąć od razu... Jeszcze inni mówią że może olej za rzadki i tak po 2-3 sekundach łapie ciśnienie... Już sam nie wiem co jest. Może był wlewany 5w40... Niestety nie wiem, auto sprowadzone z Belgii. .. I jeszcze zalałem tego Shell Helix Utra Extra 5w30 ECT niby on jest do DPF ale w sklepie powiedzieli ze on zastępuje zwykły 5w30 Helix Ultra. Zgłupiałem :)

[ Dodano: 2016-04-18, 19:29 ]

--- Cytat: "bobekos" ---Ogólnie to odpalam auto przekręcając pozycję o 1 i dopiero odpalam. Tak jest że jak odpalę to nie gasną wszystkie na raz tylko po ok. 2-3 sek. Raczej nie powinieneś się obawiać bo to chyba normalne :)
--- Koniec cytatu ---

Ja też przekręcam , czekam aż część kontrolek zgaśnie i dopiero odpalam. I wtedy po odpaleniu 2-3 sekundy pali się czerwona od ciśnienia oleju i gaśnie.

bobekos:
Ja tak robię żeby żarówki nie dostawały w d. Ogólnie jeżdżę na postojówkach led i uznaje je jako do jazdy dziennej :P Po przekręceniu stacyjki są wszystkie, jak odpalam to pozostają przez chwilę: poduszka powietrzna, silnik (żółty) i niezapiętych pasów. Po chwili one gasną.

kaku:
No to już nie wiem... Mi gasną po odpaleniu wszystkie, a po 2-3 sekundach kontrolka ciśnienia oleju.... Czyli coś nie tak może być... Może ten olej za rzadki;/

felkner:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej