Forum > i30 GD

[i30 GD] Ślizgające sprzęgło i30

<< < (7/13) > >>

Dariusz G:
Muszę go uczulić żeby to dokładnie sprawdził bo następne sprzęgło kupi na swój koszt  :-D U mnie wczoraj ślizgało się na 4 i 5 biegu przy 3700 obr dzisiaj już tego nie było, zamykałem obrotomierz i nic, musi rozebrać i zobaczyć

dario_79:
Witam ponownie.
Moje spostrzeżenia po 8000 km.
Wymieniony został uszczelniacz wałka atakującego i po dziś dzień czyli jakiś 5 miesiącach i 8000 km jest spokój. Olej nie cieknie, sprzęgło zachowuje się poprawnie. Zastanawia mnie czy faktycznie to wina wybierającego się wałka czy uszczelniacza? Moim zdaniem raczej uszczelniacza. Jakby wycierał się wałek, to po wymianie uszczelniacza powinno już lać, a jest narazie sucho.
Jak coś się zmieni to napiszę. :)

Dariusz G:
Koledzy tak się złożyło, że dopiero dzisiaj auto trafiło na warsztat. Sprzęgło całe w oleju. Szkoda że trzeba całą skrzynię rozbierać ale cóż to nie jest normalne auto  :)  dam znać  o efektach naprawy

dario_79:
Z ciekawości dowiedz się czy wałek nie ma ma "ubytków" tam gdzie leży uszczelniacz. Bo ciekawi mnie czy potwierdzi regułę wadliwego uszczelniacze czy wałka.

Dariusz G:
Mam nadzieję że nie bo limit wyczerpany

[ Dodano: 2016-10-22, 07:05 ]
Czas na małe podsumowanie: wczoraj wieczorem odebrałem auto z warsztatu, sprzęgło wymienione na oryginał Seco takie udało mi się kupić, uszczelniacz wałka w skrzyni, uszczelniacze półosi. Dodatkowo musiałem wymienić wybierak, ponieważ lał się nim olej prawdopodobnie przez odpowietrznik plus miał luz na trzpieniu. Zobaczymy co będzie się dalej działo mam nadzieję że już nic. Nowe sprzęgło pracuje super dużo lżej niż wcześniej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej