Forum > i30 GD

[i30 GD] Ślizgające sprzęgło i30

<< < (6/13) > >>

Dariusz G:
Też mi się wydaje trochę drogo ale co zrobić. W weekend będę miał więcej czasu to może znajdę coś tańszego na internecie.

[ Dodano: 2016-07-08, 08:33 ]
Dzisiaj w drodze bo pracy przeprowadziłem serię testów i sprzęgło nie ślizgnęło się ani razu. Już nie wiem co o tym myśleć? Czy w pierwszej generacji i30 sprzęgło jest takie same jak w drugiej? Bo niektórzy sprzedający tak podają. Ma ktoś może jakiś namiar na sklep gdzie można by było kupić trochę lepsze sprzęgło w rozsądnej cenie?

arni_23:
Ja  bym podpytał pod tym adresem:

http://www.hyundaisklep.pl/

Dariusz G:
Dziękuję za info jednak zostawię chyba tą kwestię mechanikowi  niech on to kupi i w razie w on będzie z nimi dyskutował. Wybór padł jednak na valeo i co będzie to będzie  :-o Dam znać jak się to skończyło

dario_79:
Jak już rozbierze skrzynię i będzie "mokro" w komorze sprzęgła i będzie to uszczelniacz wałka, to niech zwróci uwagę jak pisał Kosmos2011 czy nie wytarty jest wałek w miejscu uszczelniacza. U mnie dziś sprawdziłem przez zaślepkę przy skrzyni i narazie jest sucho (3500km) po wymianie samego uszczelniacza.

PRS:
Pierwsze objawy zepsutego sprzęgła u mnie to:
1. Zapach palonego sprzęgła przy ruszaniu
 2. przy dodawaniu gazu na trójce samochód nie przyspieszał

Miałem wymienione sprzęgło przy 48 000 na gwarancji (zepsuty wysprzęglik lub coś podobnego).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej