Forum > Tucson JM

[Tucson] Ile wam palą ?

(1/26) > >>

zbyh:
Witam posiadaczy Tucsonów i nie tylko. Chciałbym się dowiedzieć ile palą wasze Tucsony ON, mój jak nie było mrozów mieścił się w 9l ON, a teraz pali 12 l w mieście a na krótkich trasach nie wiele mniej. Nie wiem czy coś mu się poprzestawiało czy to przez te mrozy. Czy wy też tak macie ? i to jest normalne? Pozdrawiam.

Grzech61:

--- Cytat: zbyh ---..... ile palą wasze Tucsony ON, mój jak nie było mrozów mieścił się w 9l ON, a teraz pali 12 l w mieście a na krótkich trasach nie wiele mniej..../quote]
Bez obawy mam to samo,albo podobnie.Podczas mrozów wyszło mi 11,44 dm3/100 km,dziś 10,78 przy lżejszych mrozach.Wcześniej palił ok 8,5 (raz miałem przebieg 7,43/100.Pełna statystyka mojego spalania na ikonie zużycia paliwa w profilu
--- Koniec cytatu ---

zbyh:
No to jeszcze trochę a osiągnie spalanie benzyniaka. A miało być 8,5l średnie  :-D . Byle do wiosny :mrgreen:

Grzech61:
Wszystko zależy i od temperatury ,nogi na gazie i jeszcze wielu innych rzeczy.Ja dopiero ucze sie tego auta (przejechałem przeszło 7 tys. km),więc wszystko przede mną.Szału nie ma,ale tragedii też nie.W każdym bądź razie ja na benzynę bym nie zamieniał  :mrgreen:

mada:
11.5L.  w mieście
pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej