Prawie 84.000km przebiegu całkowitego od stycznia 2012, w tym 68.000 na LPG.
Oryginalne tarcze i klocki hamulcowe, akumulator (auto garażowane), nawet wycieraczki (rzadko mi padało :mrgreen: ).
Dwie akcje serwisowe: amortyzatory przód i hamulce z tyłu. Jak u innych.
Do poprawienia: komfort tłumienia i wyciszenie podwozia. Ale na gładkich i nowoczesnych cichych nawierzchniach bez większych uwag.
Największa wada: trzeszczenia plastików deski/podszybia, ostatecznie w moim egzemplarzu nie usunięte mimo różnych zabiegów ASO i moich. Nieefektywne zużycie paliwa na drogach typu S i A w kontekście prędkości i elastyczności. Wokół przysłowiowego komina spalanie do przyjęcia. Mój egzemplarz zważyłem dwa tygodnie temu korzystając z okazji i wyszło beze mnie równe 1300kg.
Generalnie auto bezawaryjne. Instalacja gazowa STAG-a, która wg niektórych znawców internetu miała rozpuścić silnik, do dnia wczorajszego pracowała bezproblemowo (jak i sam silnik). Serwisy średnio co 15.000km, i gazowe i olejowe.
Podsumowując, bardzo dobra propozycja na tzw. drugie auto w rodzinie, dzieci, szkoła, zakupy, ryby, grzyby,... Wystarczająca ilość miejsca, multifunkcjonalność nadwozia, wyposażenie i stosunkowo niskie koszty utrzymania.
Mam nadzieję, że właśnie takim autem stanie się dla obecnego nabywcy mojego doposażonego egzemplarza, gdyż właśnie wczoraj zostało sprzedane. Jeśli nabywca zechce, dopisze dalszą jego historię...