Forum > Lantra

Kontrolka rezerwy i wskaźnik paliwa

<< < (2/11) > >>

roofus:
mi sie w lanterce lampka nie zapala chociaz dziala bo sprawdzalem i o dziwo raz palila kiedy jeszcze mialem polowe baku (bawilem sie zarowka w zegarach i testowalem diody) co mnie zdziwilo.
Odwrocilem cokolik o 180 stopni i nie dziala, zrobilem testa bardzo brzydkiego jezdzac prawie do zera i sie nie zapalila nie wiem co jest grane
Wskazowka poziomu dziala prawidlowo

MuVo06:
mi sie czasem nawet zapala jak mam 30l w baku :p jakis fabryczny feler chyba

tictac:
Aha, czyli radzicie nie polegać na rezerwie i nie czekać z tankowaniem do zapalenia się (wątpliwego) lampki?
Zauważyłem że to białe pole przed literką na dole to jeszcze 15 litrów. Potem dość wolno spada do dołu i wychodzi na to że jak już leży na samiutkim dole to wtedy jest około 5 litrów - dobrze, że wczoraj przemówił rozsądek i jednak zalałem paliwko.

A nie wydaje się dziwne że przy 60 000 przebiegu może nie działać jakaś dioda sygnalizacyjna na desce?

MuVo06:
pewnie ze tak, ja jezdze ogolnie bardzo duzo i zauwazylem ze jak wskaznik od paliwa prawie juz lezy to spokojnie przejedzie sie jakies 70/80km zalezy od tego tez jak bedziesz jechal oczywiscie ;)

tictac:
A no pewnie że zależy :)

Na chwilę obecną pierwszy bak spaliłem z wynikiem 8,4 l/100km w tym połowa to trasa od granicy do Łodzi i druga połowa jazda tylko po mieście. Czyli typowy cykl mieszany.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej