Forum > Lantra

Kontrolka rezerwy i wskaźnik paliwa

<< < (5/11) > >>

IgoReCzeK:

--- Cytat: "tictac" ---Dziwi mnie też bardzo wolne podnoszenie się wskaźnika paliwa.
--- Koniec cytatu ---

Witam. Czujnik paliwa który posiadasz wyposażony jest w tłumik olejowy o wysokiej gęstości zapobiegający opadaniu wskazówki przy wyłączonym zasilaniu. Tak więc jego zachowanie jest jak najbardziej poprawne. Może to trochę denerwować podczas tankowania dużych porcji paliwa (wskazówka podnosi się dość mozolnie), ale za to ma dużą zaletę - widać poziom paliwa w baku bez potrzeby szukania kluczyków do samochodu. Pozdrawiam Igor.

tictac:
No i myślę, że takie rozwiązanie jest trochę dokładniejsze, bo całkiem dobrze wskazuje ilość paliwa w baku - nie przekłamuje.

kml:
IgoReCzeK, tak ale wadą jest to że każdy widzi ile jest benzyny w baku. U mnie w okolicy jest spokój ale ostatnio była plaga dziurawienia baków i spuszczania paliwa :(

IgoReCzeK:
Witam. W Polsce wiele przemyślanych i praktycznych rozwiązań nie ma racji bytu. Sorry za OT. Pozdrawiam Igor.

mihu_24:

--- Cytuj ---W accencie 2 też się WOLNO podnosi ale znacznie bardziej mnie wkurza, że nie opada do 0 po wyłaczeniu silnika tylko widać ile jest wachy w baku
--- Koniec cytatu ---

No u mnie też sie nie cofa.Ale mnie to nie wkurza...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej