Forum > i30 FD

[i30 FD] Stuki po wymianie opon

<< < (2/4) > >>

i30_Wroc:

--- Cytat: "pafciokrak" ---Podobny efekt (może nie ze stukanie ale wiadomo to subiektywny temat) miałem w aucie po wymianie na nowki opony - i wlasnie przy skrecie (niezaleznie w która strone) dudnienie.

--- Koniec cytatu ---

I jak rozwiązałeś ten problem?

Opony kupione na oponeo: Goodyear Efficientgrip Performance 195/65 R15 91 H rok produkcji 2016 - Francja.

pafciokrak:
Problem rozwiązałem wymianą opon - były fabrycznie wadliwe.
Faktycznie po przyjrzeniu się u gumiarza było widać jakby źle złożone połówki opon  z przodu (ale to akurat już przypadek ze z przodu).
Poza tym cos w srodku było nie tak bo na wyważarce przy wymianie było ok a jak już na drugi dzień przyjechałem to już było nie ok.

Oponki Barumy to były.

i30_Wroc:
Ok. Przed serwisem jede jeszcze ostatni raz do oponiarza. Karze mu zrzucić koła i posprawdzać wszystko, aby na 100 wkluczyć opony. Jednak wg mnie to musi być coś związane z montażem albo właśnie z oponami, skoro hałas pojawił po wyjechaniu z serwisu opon (jak tylko wjechałem na kawałek równego asfaltu).

pafciokrak:
No tak na 75% masz racje :)
Napisz co wyszlo :)

karol0773:
Sprawdź czy metalowa osłona tarczy od wewnętrznej strony nie jest za blisko tarczy  (sięgnij ręką od dolu) jeśli tak to wystarczy to odgiac

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej